FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
FC Den Bosch doet zichzelf tekort

FC Den Bosch doet zichzelf tekort

27 januari 2017 om 22:38

FC Den Bosch had vandaag belangrijke punten kunnen pakken om de aansluiting met het linkerrijtje te vinden. Na een goede eerste helft vergat het team zichzelf te belonen.

Wiljan Vloet trad met één wijziging aan. De van een blessure teruggekeerde Bart Biemans startte meteen in de basis ten koste van Dalian Maatsen. Nadat Damiano Schet al vroeg per brancard afgevoerd kwam Maatsen alsnog het veld in. Net als in Doetinchem werd er wederom met twee spitsen gespeeld.

Stefano Beltrame en Mario Bilate waren in de eerste helft continu gevaarlijk in de counter. Vaak was het recept hetzelfde. Jong Ajax zocht naar opening en was slordig. Achterin werden met name door Fernandes de duels gewonnen. De ploeg van Vloet trapte de bal telkens direct naar voren en zo werd het binnen het kwartier bij de eerste kans meteen 1-0. Uiteindelijk werd Zija Azizov gevonden door Bilate, maar zijn schot werd gepakt door Tim Krul. In de rebound was het echter raak via Stefano Beltrame.

FC Den Bosch werd nog met meerdere counters gevaarlijk maar kon het net niet meer vinden in de eerste helft. Bilate raakte eerst de bovenkant van de lat en later met een vrije trap de onderkant van de lat. Bij deze overtreding leek het erop dat Bilate een zuivere scoringskans werd ontnomen, maar er werd slechts geel gegeven. Uiteindelijk raakte Niek Vossebelt kort voor rust ook nog de buitenkant van de paal na een voorzet van Bilate.

Na rust was het echter een ander verhaal. Ajax paste het systeem aan waardoor FC Den Bosch het spel van de eerste helft niet meer kon uitvoeren. Toen vervolgens Jort van der Sande erin kwam voor Luuk Brouwers en moest aantreden als middenvelder leek FC Den Bosch de grip op de wedstrijd compleet te verliezen. De middenvelder van Ajax die even later zou scoren trok het spel steeds meer naar zich toe en kreeg daarvoor ook de ruimte. Zijn afstandsschot met links betekende de gelijkmaker.

Nadat FC Den Bosch een corner krijgt wordt het voor het eerst gevaarlijk voor de goal van Jong Ajax in de tweede helft. Na een afgeslagen bal werd de bal weer over de verdediging gegooid en tikte Bilate de bal in de handen van de uitstormende keeper.

Jong Ajax kwam niet tot uitgespeelde kansen maar werd wel bij vlagen veel ruimte geboden in het centrum. Toen Mazraoui een kwartier voor tijd wegdraaide bij Jort van der Sande en vervolgens uit kon halen was Heemskerk wederom kansloos en stond de 1-2 op het scorebord.

Toen FC Den Bosch weer wat opportunistischer ging spelen kreeg het nog een grote kans. De met veel energie spelende Bilate kwam door op rechts, maar vond Krul op zijn weg. Nadat Beltrame in de rebound weer op Krul stuitte kreeg hij de bal plotseling voor zijn voeten. Krul was verslagen maar hij schoof de bal naast het doel.