FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
FC Den Bosch bindt Sam Kersten

FC Den Bosch bindt Sam Kersten

30 januari 2017 om 17:38

Sam Kersten speelt ook de komende jaren voor FC Den Bosch. De talentvolle 19-jarige verdediger heeft een meerjarig contract bij de Bossche club getekend dat per heden ingaat.

Het contract loopt tot de zomer van 2019. FC Den Bosch heeft in de overeenkomst een optie tot verlenging opgenomen tot 30 juni 2020. Sam Kersten is geboren op 30 januari 1998, in Nijmegen. Kersten speelde al ruim zes jaar in de jeugdopleiding van FC Den Bosch en maakte in december 2016 zijn debuut in de Bossche hoofdmacht tijdens de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht (2-2).

Trainer/coach Wiljan Vloet is zeer content met het vastleggen van Sam Kersten: “Ik ben verheugd dat we Sam voor meerdere seizoenen aan FC Den Bosch hebben kunnen binden. Sam maakt als talentvolle speler al enkele maanden deel uit van de A-selectie. Hij heeft veel potentie om zich nog verder te ontwikkelen en te verbeteren. Sam is een verdediger met lengte die centraal achterin zijn mannetje staat. Hij is sterk aan de bal en heeft een goed spelinzicht. Bij FC Den Bosch zijn talentontwikkeling en duurzaamheid twee belangrijke pijlers binnen het sportieve beleid. Het vastleggen van Sam past uitstekend binnen dit gedachtegoed. We kijken er naar uit om samen met hem dit traject te doorlopen en hem hierin te begeleiden.”

Bron: Persbericht