FCDBFans

Met heel mijn hart
FC Den Bosch zet NAC opzij

3 februari 2017 om 22:16

FC Den Bosch heeft de kater van de onverdiende nederlaag tegen Ajax weggespoeld. In eigen huis was de ploeg van Wiljan Vloet 90 minuten de betere van NAC en dit keer bleven de punten wel in De Vliert.

Het duurde even voor het duel op gang kwam tussen de twee Brabantse ploegen. Van beide kanten werd er intens gevoetbald en het was zeker niet saai, maar het duurde tot de 26e minuut voordat de eerste grote kans ontstond. Stefano Beltrame haalde uit, maar zijn poging strandde in schoonheid op de kruising. Dat was het startschot van een serie kansen. Eerst was het Mario Bilate die na een steekpass van Jeremy Fernandes over schoot, aan de andere kant redde Heemskerk knap op een inzet van dichtbij.

Uit een corner werd vervolgens een kopbal van Bilate van de lijn gehaald, NAC-doelman Brondeel greep enkele keren adequaat in op Bossche kansen. Aan de openingstreffer had hij echter part noch deel; Alessio Carlone kapte zich weergaloos vrij en vond met zijn schot de binnenkant van de paal. Deze treffer viel op slag van rust, maar na de rust ging FC Den Bosch gewoon verder waar het gebleven was. Bilate leek de 2-0 binnen te koppen, maar weer was het doelman Brondeel die een treffer voorkwam. In de 70e minuut leek NAC uit het niets langszij te komen, maar een schot van El Allouchi ging voorlangs. In de tegenstoot had Bilate de 2-0 op zijn schoen, maar hij schoot naast.

Een kwartier voor tijd leek Zija Azizov het duel te beslissen. Na een briljant balletje van Jordy van der Winden werd het schot van de uitblinker gekraakt, waardoor de bal over de doelman van NAC heen stuiterde. Stefano Beltrame had zijn uitstekende wedstrijd eigenlijk ook moeten bekronen met een treffer, maar hij faalde alleen voor diezelfde doelman. In de slotfase werd het ineens nog spannend. In de slotminuut ging, na een handsbal van Maatsen, de bal op de stip; Oisterwijk scoorde. En in blessuretijd leek O'Neill zelfs de volledig onverdiende 2-2 binnen te schuiven, maar hij mikte net naast. Daardoor bleven de punten in Den Bosch.

Bron: FCDBFans.nl