Ontnuchterende Oeteldonkse avond FCDB

10 februari 2017 om 22:05

FC Den Bosch heeft een pijnlijke avond beleefd vlak voor carnaval. In de eigen Vliert zette Almere City FC de ploeg van Wiljan Vloet met beide benen weer op aarde.

Vanavond werd maar weer eens duidelijk dat het werkelijk niet om aan te gluren is, als niet alle elf spelers hun uiterste best doen en dat zonder die inzet FC Den Bosch een heel marginaal ploegje is. De passie en beleving van vorige week tegen NAC leek helemaal verdwenen; alle tweede ballen en duels werden gewonnen door Almere. Niet één speler haalde een voldoende; zodoende werd het een ontnuchterende Oeteldonkse avond in De Vliert.

Almere was in de eerste twintig minuten absoluut de baas, maar de verdiende 0-1 was zeer knullig te noemen. Niek Vossebelt stond aan de verkeerde kant te dekken, het afstandsschot van Tom Overtoom leek ook houdbaar voor Kees Heemskerk. Na de 0-1 ontwikkelde FC Den Bosch wel wat fasen van druk, maar tot echte kansen kwam het nauwelijks. De bezoekers lieten het balletje makkelijk rond gaan en ook de lange bal werkte niet voor FC Den Bosch, want Almere had op elke positie in het veld meer lengte. Op slag van rust had Ahannach de wedstrijd al kunnen beslissen, maar hij faalde oog in oog met Heemskerk.

Direct na rust kreeg Mario Bilate de uitgelezen kans om FC Den Bosch een kickstart te geven in de tweede helft, maar hij raakte alleen voor de doelman de bal finaal verkeerd. Enkele minuten later was het aan de andere kant wel raak; Dalian Maatsen trapte naast de bal, Rick ten Voorde vond de verste hoek. Ahannach maakte het een kwartier later nog pijnlijker. Jonas Heymans en Dalian Maatsen werden allebei afgetroefd door hun directe tegenstander, wat een simpele treffer opleverde. Uit de tweede fatsoenlijke Bossche aanval werd het nog 1-3, want Niek Vossebelt scoorde op aangeven van Romero Regales. In de slotfase had Almere nog uit kunnen lopen naar 1-4 en 1-5, maar dat bleef de Bosschenaren dan nog bespaard.

Bron: FCDBFans.nl