FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Vloet stopt als trainer; nu manager voetbalzaken

Vloet stopt als trainer; nu manager voetbalzaken

2 maart 2017 om 18:54

FC Den Bosch krijgt volgend seizoen wederom een nieuwe trainer. Wiljan Vloet wordt manager voetbalzaken bij FC Den Bosch. De 54-jarige Schijndelnaar was dat eerder bij Sparta Rotterdam.

Vloet volgde in februari 2016 de ontslagen trainer René van Eck op. Tot een ommekeer op sportief vlak leidde het echter niet; vorig seizoen eindigde FC Den Bosch als 17e, dit seizoen staat de ploeg uit de hoofdstad van Brabant roemloos in het rechterrijtje. Op organisatorisch vlak veranderde er wel het nodige; Edward van Wonderen, Fred van der Hoorn en Arnold Scholten vertrokken allemaal. Algemeen directeur Bert Wernke van FC Den Bosch benadrukt tegenover het Brabants Dagblad dat Vloet geen technisch directeur wordt. "Het aanstellen en eventueel ontslaan van een nieuwe hoofdtrainer is mijn verantwoordelijkheid en die van de raad van commissarissen. Wel zullen we hierbij gebruik maken van de expertise van Wiljan als adviseur. Op die manier wordt hij ook in de zoektocht naar een nieuwe trainer betrokken."

Vloet tekent in zijn nieuwe functie een contract voor onbepaalde tijd. "We gaan met deze nieuwe structuur voor duurzaamheid", zegt Wernke in het Brabants Dagblad. "De functie die Wiljan nu krijgt heeft natuurlijk ook een veel langere houdbaarheid dan die van hoofdtrainer." Ook Wiljan Vloet reageert verguld op zijn stap: "Ik zie het als een mooie kans en uitdaging om talentvolle spelers uit de regio, vanuit een duurzaam beleid, te laten doorstromen naar het eerste team en te begeleiden bij hun ontwikkeling als profvoetballer, inclusief alle facetten die daarbij horen”, zei hij donderdag in een reactie.

Bij Sparta Rotterdam was Wiljan Vloet eerder al directeur. Die club maakte in die periode een roerige tijd door, waarna zijn ontslag met gejuich werd ontvangen. Daarna vertrok hij naar Niki Volos, waar hij het trainingspak weer aantrok. Na een drietal wedstrijden in Griekenland (waarna Vloet werd ontslagen) en anderhalf seizoen als trainer in De Vliert trekt Vloet volgend seizoen het kostuum weer aan.

Bron: FCDBFans.nl / Brabants Dagblad