FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Jeugdopleiding terug bij FCDB

Jeugdopleiding terug bij FCDB

2 maart 2017 om 19:10

FC Den Bosch is verheugd te kunnen melden dat zij met ingang van komend seizoen de voetbalopleiding weer volledig onder haar vleugels gaat nemen en gaat uitdragen onder de vertrouwde naam ‘FC Den Bosch Jeugdopleiding’.

Voorzitter van de Raad van Commissarissen Jan-Hein Schouten: “Dit is een ontzettend mooie en belangrijke stap voor de club, waarmee we de positief ingeslagen weg een duurzaam vervolg geven. We keren hiermee terug naar onze roots en zijn er met zijn allen ontzettend trots op dat de jeugdopleiding met ingang van komend seizoen weer in het blauwwit op de voetbalvelden zichtbaar zal zijn. We hebben zojuist de ouders en medewerkers ingelicht tijdens een uitgebreide informatieavond. Samen gaan we binnen onze lange termijnvisie voor een regionaal getinte opleiding met een herkenbare speelstijl, waarbij talentontwikkeling en het elke dag beter willen worden hand in hand gaan.”

Nieuwe organisatiestructuur, Wiljan Vloet manager voetbalzaken
Wiljan Vloet, momenteel trainer/coach van het eerste team, krijgt met ingang van het seizoen 2017-2018 een nieuwe functie binnen de club. De Bossche oefenmeester zal als manager voetbalzaken aan de slag gaan en het sportieve beleidsplan van de club verder gaan vormgeven en uitrollen binnen de organisatie. Hij is hierbij direct verantwoordelijk voor alle technische aangelegenheden en werkzaamheden binnen de totale voetbalopleiding van FC Den Bosch, inclusief Jong FC Den Bosch. Van medische zaken en het scoutingapparaat, tot het opzetten van samenwerkingsverbanden met amateurverenigingen en partners binnen de regio. Binnen dit geheel fungeert Vloet als coachend leider voor het team van trainers, medewerkers en kaderleden binnen de jeugdopleiding. In relatie tot het eerste elftal is Wiljan Vloet als manager voetbalzaken verantwoordelijk voor alle randzaken, zoals voeding, de organisatie van trainingskampen en oefenwedstrijden.

Directeur Bert Wernke over de nieuwe rol van Wiljan Vloet: “Als Manager Voetbalzaken is Wiljan verantwoordelijk voor de coördinerende en leidinggevende taken binnen de opleiding én het bewaken van de spelcultuur, het DNA en de technische rode draad binnen FC Den Bosch. In deze rol bewaakt hij de werkwijze van het eerste elftal van FC Den Bosch, daar waar het gaat om de clubfilosofie en de doorstroming van talenten uit de eigen jeugdopleiding naar het eerste elftal. Als manager voetbalzaken adviseert hij de hoofdtrainer vanuit zijn positie in de technische driehoek en als bewaker van de voetbalfilosofie van FC Den Bosch.” Wernke vervolgt: “We zien in Wiljan de uitgelezen kandidaat om de komende jaren op duurzame wijze sturing te geven aan dit uitdagende proces. Met zijn kennis en ervaring in de voetballerij én bij de club zijn we ervan overtuigd dat hij als geen ander van onderuit een topsportopleiding kan neerzetten met een regionaal getint karakter en een herkenbare speelstijl. We kiezen met Wiljan bewust voor een stabiel meerjarenbeleid met betrekking tot onze jeugdopleiding en kijken met plezier uit naar een succesvolle samenwerking.”

Wiljan Vloet over zijn nieuwe functie: “In het verleden zijn er vele spelers geweest die via de jeugdopleiding zijn doorgebroken tot het eerste team of die de club als springplank hebben kunnen gebruiken in hun voetbalcarrière. Ik zie het als een mooie kans en uitdaging om talentvolle spelers uit de regio, vanuit een duurzaam beleid, te laten doorstromen naar het eerste team en te begeleiden bij hun ontwikkeling als profvoetballer, inclusief alle facetten die daarbij horen. Samen met Wally Pennings, die mij als coördinator in de dagelijkse operatie zal ondersteunen en de vele enthousiaste trainers en kaderleden die we reeds aan de opleiding hebben verbonden, gaan we er alles aan doen om van de jeugdopleiding een hoogwaardige topsportopleiding te maken.”

Nieuwe hoofdtrainer
Met de nieuwe functie van Wiljan Vloet in het vooruitzicht zijn de RvC en directie op de achtergrond gesprekken gestart met geschikte kandidaten voor de functie van hoofdtrainer met ingang van het seizoen 2017-2018. Wiljan Vloet zal tot het einde van dit seizoen als trainer/coach aan de Bossche club verbonden blijven.

Bron: Persbericht