FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Troosteloze pot eindigt zonder winnaar

Troosteloze pot eindigt zonder winnaar

3 maart 2017 om 22:15

FC Den Bosch is weer een puntje rijker. In eigen huis werd het 1-1 tegen FC Emmen, een ploeg die nog volop kans maakt op de play-offs. Het was de wedstrijd van curieuze goals.

FC Den Bosch startte dramatisch aan de wedstrijd. FC Emmen speelde niet eens geweldig, maar kreeg alle gelegenheid van de thuisploeg om tot aanvallen te komen. In de zeer schamel gevulde Vliert ging het eerste schot van Cas Peters nog naast, maar na kinderlijk uitverdedigen van Dalian Maatsen was het toch 0-1. Daarna ontspon zich voor de neutrale kijker een afgrijselijk duel. Beide ploegen kwamen eigenlijk tot niets. Luuk Brouwers ontsnapte wel nog aan een rode kaart - de middenvelder had al geel en maakte een overtreding die zeker geel waard was, maar werd gespaard.

Na rust gebeurde er ook een kwartier helemaal niets. Toen was het tijd voor Emmen om het Bossche cadeautje terug te geven. Een volledig onnodige overtreding op Mario Bilate in het strafschopgebied leverde een strafschop op, die door Niek Vossbebelt in het hoekje werd geplaatst. Even later had FC Den Bosch ook recht op een tweede strafschop na een handsbal, maar was het de arbiter die Emmen het voordeeltje gunde. In de slotfase kregen beide teams, met name door vermoeidheid, nog kansen op de overwinning. Door goed keeperswerk en wat mazzel voor beide ploegen kwam er die uiteindelijk niet.

Bron: FCDBFans.nl