FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Rob Maas voornaamste kandidaat trainerschap

Rob Maas voornaamste kandidaat trainerschap

4 maart 2017 om 10:51

Rob Maas is de voornaamste kandidaat om per 1 juli trainer te worden bij FC Den Bosch. De club is in vergevorderde onderhandelingen met de 47-jarige Eindhovenaar.

Maas was als speler actief voor onder meer Feyenoord en speelde lang in de Duitse Bundesliga, als middenvelder van Armania Bielefeld, Hertha BSC en MSV Duisburg. In 2009 werd hij assistent-trainer bij RKC, waarna hij in 2014 assistent werd van Peter Bosz bij Vitesse. In januari 2016 vertrok Bosz naar Macabbi tel Aviv, waardoor Maas het seizoen mocht afmaken als hoofdtrainer. Zijn contract werd vanwege matige prestaties niet verlengd, waarna Maas begin deze zomer tekende bij Cambuur.

Na een dramatische competitiestart en een 3-1 nederlaag bij FC Den Bosch werd hij daar echter ook halverwege oktober alweer ontslagen. Maas was onlangs aandachtig toeschouwer bij de uitwedstrijd tegen FC Oss en is een kennis van Wiljan Vloet.

Op zijn blog vertelde Jan-Hein Schouten gisteren al dat FC Den Bosch hoopt binnen één a twee weken de nieuwe trainer te presenteren. Na de mogelijke aanstelling van Maas zal ook naar de verdere invulling van de technische staf gekeken worden. In het oorspronkelijke plan van Wiljan Vloet zou Jan van Grinsven teammanager worden en er geen plaats meer zijn voor Hein de Lange.

Bron: FCDBFans