FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
FC Den Bosch kraakt in de slotfase

FC Den Bosch kraakt in de slotfase

13 maart 2017 om 22:10

FC Den Bosch is in eigen huis tegen een 0-2 nederlaag aangelopen. De aankomende kampioen, VVV-Venlo, won verdiend, maar kreeg daarbij wel de nodige hulp van de arbitrage.

Vanaf de eerste minuut waren de intenties van beide ploegen duidelijk. FC Den Bosch trad met een 5-3-2 formatie aan om VVV zo lang mogelijk tegen te houden, de Limburgers lieten daarop een centrale verdediger doorschuiven. De Venlonaren waren in de eerste helft heer en meester, maar kwamen eigenlijk maar tot twee serieuze kansen. Ralf Seuntjens miste een dot van dichtbij, een andere mogelijkheid strandde in een mĂȘlee van spelers. FC Den Bosch was aanvallend onmachtig en kon het alleen proberen met schoten uit de tweede lijn, maar de doelman kreeg niets te doen.

Na rust was VVV minder dominant, maar leek het geduldig te wachten op die ene kans. Die kwam er door Bart Biemans; hij verdedigde slecht uit, waarna VVV in twee passes voor Kees Heemskerk stond. Vito van Crooy werkte de bal enig mooi tegen de touwen. Direct na de 0-1 kwam er de eerste echte Bossche kans, maar de doelman van VVV reageerde attent op een verrassende vrije trap van Alessio Carlone. Tien minuten voor tijd werd het duel beslist; VVV kreeg een onterechte ingooi. Uit de aanval die volgden zou Bart Biemans een overtreding gemaakt hebben op spits Post. De uitfluitende scheidsrechter Kooij legde de bal op de stip, het buitenkansje werd verzilverd door Clint Leemans.

In de absolute slotfase leek Stefano Beltrame het nog even spannend te maken, maar zijn schot spatte uiteen op de lat. Uit enkele counters kreeg VVV nog een tweetal goede kansen op 0-3, maar dat bleef de ploeg van Wiljan Vloet dan bespaard.

Bron: FCDBFans.nl