FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Gelijkspel na doldwaze slotfase in De Vliert

Gelijkspel na doldwaze slotfase in De Vliert

17 maart 2017 om 22:20

Een bizarre slotfase heeft FC Den Bosch een gelijkspel opgeleverd tegen RKC Waalwijk. De bezoekers kregen een goal cadeau, leken simpel stand te houden, maar een penalty in blessuretijd besliste anders.

In de openingsfase had FC Den Bosch vooral veel balbezit, iets wat RKC ook prima vond. Tot op twintig meter van de Waalwijkse goal mocht FC Den Bosch opbouwen. Het leverde echter bijzonder weinig op. Enkele schoten uit de tweede lijn of wat doorgeschoten ballen, dat was het wel zo'n beetje. Het povere veldspel van FC Den Bosch werd onderstreept door de manier waarop de 0-1 tot stand kwam; dom balverlies op de eigen achterlijn leidde tot een gekraakt schot, wat Kees Heemskerk te machtig was.

Na de treffer en na de thee bleef hetzelfde spelbeeld ontstaan. De echte urgentie leek bij Den Bosch te ontbreken; de bezoekers waren feller in de duels, boden zich beter aan en waren beter in staat om diepte in het spel te leggen. Dat leverde ook een gigantische kans op; Pieter Langendijk was de keeper al voorbij, kon de bal van drie meter in een leeg doel schuiven, maar deed dat op miraculeuze wijze niet.

Nadat Mats Deijl met een op het oog ogenschijnlijk zeer ernstige blessure het veld had verlaten, veranderde het spelbeeld. Met twee opportunistische spitsen, Romero Regales en Jort van der Sande, maakte FC Den Bosch RKC ineens het leven zuur. Het leverde vele scrimmages op en de bezoekers hadden het voor het eerst in de wedstrijd echt lastig. Fred Benson kreeg twee keer geel in drie minuten en dus rood. Toch leken de drie punten mee terug naar Waalwijk te gaan, maar in de 98e minuut resulteerde een handsbal in de zestien in een strafschop voor FC Den Bosch. Die werd door Romero Regales onberispelijk binnengeschoten.

Bron: FCDBFans.nl