FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Jort van der Sande verlengt contract

Jort van der Sande verlengt contract

29 maart 2017 om 20:03

FC Den Bosch heeft overeenstemming bereikt met Jort van der Sande. Hierdoor blijft de aanvaller, die zich halverwege het seizoen bij de selectie voegde, tot 2019 aan de Bossche club verbonden.

Jort van der Sande is geboren op 25 januari 1996 en woonachtig in Oisterwijk. De aanvaller speelde ruim acht jaar in de jeugdopleiding van FC Den Bosch, voordat hij in het seizoen 2014-2015 zijn debuut maakte in het betaald voetbal voor de Bossche club. Dit voetbaljaar maakte Jort van der Sande zijn eerste seizoentreffer voor de hoofdmacht tijdens de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo (3-1). Tevens was hij matchwinner bij de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht (1-0), maakte hij de openingstreffer uit bij RKC Waalwijk (0-2) en wist hij doel te treffen tegen Achilles ’29 (2-1). In totaal heeft Jort van der Sande 43 competitiewedstrijden achter zijn naam staan, waarin hij negen keer tot scoren kwam.

De contractverlenging van Jort van der Sande past binnen de duurzame voetbalvisie van FC Den Bosch, waarbij talentontwikkeling van jonge spelers uit de eigen opleiding en het vastleggen van voetballers uit de regio belangrijke pijlers zijn. Na het vastleggen van Zija Azizov, Sam Kersten en Luuk Brouwers is Jort van der Sande de vierde speler uit de eigen jeugdopleiding die recentelijk een meerjarige overeenkomst heeft getekend bij de club.

Trainer/coach Wiljan Vloet over de contractverlenging van Jort van der Sande: “We zijn verheugd dat we de samenwerking met Jort hebben kunnen verlengen. Qua karakter en speelstijl past hij uitstekend binnen het DNA van de club. Hij beschikt over de juiste mentaliteit, is doelgericht en is een harde werker. We kijken er naar uit om de komende seizoenen stappen met hem te gaan zetten binnen FC Den Bosch en hebben er vertrouwen in dat hij veel progressie gaat boeken.”

Bron: FC Den Bosch.nl