FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Bossche problemen blijven structureel groot

Bossche problemen blijven structureel groot

1 april 2017 om 13:29

In een atypisch duel heeft FC Eindhoven thuis gewonnen van FC Den Bosch. De Bosschenaren waren zeker niet de mindere, maar de thuisploeg profiteerde van gigantische defensieve blunders.

De eerste twintig minuten was FC Den Bosch de bovenliggende partij, maar echt grote kansen leverde dat niet op. Een afstandsschot van Alessio Carlone strandde in schoonheid op de lat, maar meer kansen vielen er niet te noteren. Toch was er niets aan de hand voor FC Den Bosch, dat vier minuten later plots tegen een dubbele achterstand aan keek. Een verkeerde terugspeelbal van Ben Santermans werd door Rai Vloet keihard afgestraft en Tibo van de Velde maakte er na Bosch' geschutter op simpele wijze 2-0 van.

FC Den Bosch was van de leg en had op dat moment het geluk dat Eindhoven niet verder doordrukte. Een 4 tegen 2 situatie werd door de Eindhovenaren heel slecht uitgespeeld. Tegen de rust leek FC Den Bosch enigszins bekomen van de dreun en was er een goede kans voor Mario Bilate, maar zijn schot werd door een verdediger van FC Eindhoven voor de lijn weggegleden.

Direct na rust gaf diezelfde Mario Bilate FC Den Bosch weer hoop. Alessio Carlone kwam door over de linkerkant en legde goed terug op Bilate, die de 2-1 binnen schoot. Zija Azizov maakte er twintig minuten later zelfs 2-2 van met een poeier in de kruising. Direct na die gelijkmaker was er een grote kans voor Eindhoven, maar een klasse redding van Kees Heemskerk voorkwam de 3-2.

Die treffer kwam er even later toch. Een lange bal werd door een Bossche speler verlengd tot in de loop van Mart Lieder, die beheerst afwerkte. FC Den Bosch zette nog wel aan, maar behalve wat onrust leverden de lange ballen niets op. Uit een razendsnelle counter werd het zelfs nog 4-2; wederom was Rai Vloet het eindstation van de aanval.

Bron: FCDBFans.nl