FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Jan van Grinsven wordt teammanager

Jan van Grinsven wordt teammanager

4 april 2017 om 20:28

FC Den Bosch en clubicoon Jan van Grinsven zijn een nieuwe functie overeengekomen voor seizoen 2017-2018. Waar ‘De Sliert van De Vliert’ dit seizoen nog actief is als assistent-trainer en keeperstrainer, zijn beide partijen overeengekomen dat Van Grinsven met ingang van komend seizoen als teammanager, coördinator en aanspreekpunt voor oud-FC Den Bosch én als commercieel en maatschappelijk ambassadeur aan de slag zal gaan.

Tevens zal Van Grinsven de PR-activiteiten voor het eerste en tweede team gaan coördineren. Een uitdagende nieuwe functie aldus Van Grinsven: “Ik kijk er naar uit om deze veelzijdige nieuwe uitdaging bij FC Den Bosch aan te gaan. In deze nieuwe functie kan ik me met mijn volledige ziel en zaligheid richten op het contact met de spelers en het ambassadeurschap van FC Den Bosch. Waar ik ook heel erg naar uitkijk zijn mijn nieuwe werkzaamheden als verbindingsman voor de vele oud-FC’ers die de club een warm hart toedragen. Al met al heb ik veel zin om mijzelf in te blijven zetten voor FC Den Bosch.”

Algemeen directeur Bert Wernke over de nieuwe rol van Jan van Grinsven: “Jan is als clubicoon van onschatbare waarde voor FC Den Bosch. Uit de prettige gesprekken die we hebben gevoerd kwam al snel naar voren dat Jan zelf ook naar nieuwe uitdagingen op zoek was binnen FC Den Bosch. We zijn dan ook blij dat we samen tot deze nieuwe rolverdeling zijn gekomen. Met zijn bekendheid in de stad en regio zijn we ervan overtuigd dat zijn kwaliteiten in de rol van teammanager, als coördinator van oud-FC Den Bosch en als maatschappelijk en commercieel ambassadeur van de club, optimaal tot hun recht gaan komen. We kijken er naar uit om aan deze nieuwe samenwerking invulling te gaan geven!”

Hein de Lange, momenteel teammanager bij de Bossche hoofdmacht, zal met ingang van komend seizoen als aanspreekpunt fungeren voor de ouderraad van de jeugdopleiding, als coördinator optreden voor alle teammanagers van het eerste tot het jongste jeugdteam en begeleiding bieden bij de ontvangst van bijzondere gasten op wedstrijddagen.

FC Den Bosch heeft daarnaast overeenstemming bereikt met Erik van der Ven en Paul Beekmans. Beide assistent-trainers blijven tot de zomer van 2020 aan de technische staf van de Bossche hoofdmacht verbonden, waarbij eerstgenoemde ook komend seizoen Jong FC Den Bosch onder zijn hoede heeft.

Erik van der Ven is geboren op 15 februari 1984. De 33-jarige oud-prof uit Schaijk begon als assistent-trainer bij FC Den Bosch in januari 2015. Daarvoor was hij onder andere jeugdtrainer bij Brabant United en trainer bij SV TOP. Van der Ven begon zijn voetbalcarrière bij amateurvereniging DAW uit Schaijk. Tussen 1996 en 2002 speelde de assistent-trainer vervolgens in de jeugd van PSV, waarna hij tussen 2003 en 2011 als middenvelder in het betaald voetbal uitkwam voor RC Genk (BEL), Helmond Sport, TOP Oss en FC Emmen.

Paul Beekmans is geboren op 3 januari 1982. Als speler kwam de Vughtenaar achtereenvolgens uit voor FC Den Bosch, SC Cambuur, Gold Coast United (AUS), Almere City FC, FC Eindhoven en opnieuw FC Den Bosch. In totaal kwam Beekmans als speler tot 378 duels, waarin hij 34 keer wist te scoren. Begin 2016 maakte Beekmans de overstap van speler naar assistent-trainer en sindsdien is hij in die functie verbonden aan de technische staf van de Bossche ploeg.

Algemeen directeur Bert Wernke is enthousiast over het behoud van Erik van der Ven en Paul Beekmans voor FC Den Bosch: “Met Erik en Paul hebben we twee kundige, gretige assistent-trainers in huis. Paul heeft een sterk analytisch vermogen en Erik heeft een geweldig technisch en tactisch inzicht. Ze vullen elkaar goed aan en zijn prima in staat om de voetbalvisie van FC Den Bosch over te brengen op de spelers. Het verlengen van de samenwerking met de assistent-trainers zorgt voor continuïteit en duurzaamheid binnen de voetbaltak van FC Den Bosch en voor een bewaking van het sportieve beleid van de club.”

Bron: Persbericht