FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
FC Den Bosch wint in vreemd duel van MVV

FC Den Bosch wint in vreemd duel van MVV

7 april 2017 om 23:15

FC Den Bosch heeft in een vreemde wedstrijd thuis met 2-1 van MVV gewonnen. De bezoekers waren in het eerste uur oppermachtig, maar vergaten de genadeklap uit te delen. FC Den Bosch profiteerde.

Al vanaf de eerste minuut was MVV de betere ploeg in De Vliert. De Limburgers wonnen alle duels op het middenveld en FC Den Bosch werd bij vlagen zoek gespeeld. Al na vier minuten kwamen de Maastrichtenaren op voorsprong, maar de treffer werd vanwege duwen geannuleerd. Daarop volgden steeds weer nieuwe grote kansen voor de bezoekers, maar telkens was het een combinatie van slecht afronden en Kees Heemskerk die de 0-1 voorkwamen. Dat FC Den Bosch de thee haalde met 0-0, was dan ook een klein wonder.

Na rust bleef MVV de bovenliggende partij en was het na een uur spelen wel raak. Kees Heemskerk dook half over een bal heen, die daardoor erg knullig in het doel stuiterde. Even daarvoor had Wiljan Vloet een opmerkelijke wissel gedaan; de matig spelende Niek Vossebelt werd vervangen door spits Jort van der Sande, waardoor het 4-4-2 systeem ineens werd omgezet in een 4-3-3 systeem. Of het door de wissel kwam of dat MVV in slaap was gevallen zal nooit duidelijk worden, maar ineens was FC Den Bosch gevaarlijk voor het doel van MVV. Van der Sande raakte de lat nog, maar na een scrimmage kon Jeremy Fernandes eenvoudig de 1-1 binnenschieten.

MVV maakte haast, maar nauwelijks tien minuten na de gelijkmaker kwam FC Den Bosch zelfs op voorsprong. Luuk Brouwers kopte een van richting veranderde voorzet zomaar tegen de touwen. In de slotfase moest FC Den Bosch nog met kunst- en vliegwerk de voorsprong in stand houden, maar mede dankzij wat hulp van de doelpaal lukte dat. Daarmee bleven de drie punten in De Vliert.

Bron: FCDBFans.nl