FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Wil Boessen nieuwe hoofdtrainer

Wil Boessen nieuwe hoofdtrainer

8 april 2017 om 11:15

FC Den Bosch heeft Wil Boessen aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. De Bossche club en de Limburgse oefenmeester zijn een dienstverband overeengekomen voor de duur van één seizoen,met een optie tot verlenging voor nog een seizoen.

Wil Boessen zal met ingang van seizoen 2017-2018 voor de Bossche spelersgroep staan. Wil Boessen is geboren op 3 mei 1964 in Sittard. Boessen begon zijn voetballoopbaan in 1983 bij Fortuna Sittard, waar hij vervolgens gedurende zeven seizoenen speelde. In 1990 maakte hij de overstap naar SVV. Vervolgens kwam hij via De Graafschap in 1993 weer terug bij Fortuna Sittard, waarmee hij in 1995 wist te promoveren naar de Eredivisie. Later speelde hij nog voor Helmond Sport, waarna hij in 1999 stopte met zijn actieve spelersloopbaan. Boessen begon zijn trainerscarrière bij VVV-Venlo. Hier was hij tussen 2002 en 2010 actief als assistent-trainer en daarna als hoofdtrainer. In 2007 wist hij als assistent-trainer met de ploeg uit Venlo te promoveren naar de Eredivisie. In 2012 werd Boessen hoofdtrainer bij zijn oude club Fortuna Sittard, waar hij voor de duur van twee seizoenen tekende. Boessen was in 2014-2015 trainer van FC Oss. Met de Ossenaren behaalde hij in dat seizoen een periodetitel. De afgelopen twee seizoenen was Boessen actief als trainer in Thailand.

Algemeen directeur Bert Wernke over de aanstelling van Wil Boessen: “De afgelopen periode hebben commissaris Jan Gösgens en ik gesprekken gevoerd met meerdere kandidaten, naar aanleiding van het door de club opgestelde trainersprofiel. We hebben onze sportieve ambitie, waarbij talentontwikkeling, aantrekkelijk voetbal en strijden voor deelname aan de play-offs centraal staan, gepresenteerd en hadden direct een uitstekende klik met Wil Boessen. We zijn dan ook blij dat we na meerdere constructieve gesprekken tot een overeenkomst zijn gekomen. Wil loopt al lange tijd mee in de voetballerij en is zeer ervaren. We zien in hem een ambitieuze trainer die zin heeft om bij FC
Den Bosch aan de slag te gaan. We zijn er van overtuigd dat hij met zijn kennis en ervaring past bij onze club en in staat is om onze talentvolle spelersgroep beter te maken en verder te brengen!”

De nieuwe trainer/coach Wil Boessen is in zijn nopjes met zijn aanstelling bij FC Den Bosch: “Ik heb enkele vruchtbare gesprekken met de clubleiding van FC Den Bosch gevoerd en ben positief verrast over het sportieve klimaat binnen de club. FC Den Bosch is een echte volksclub met een Bourgondisch karakter. De club heeft een duidelijke sportieve visie en wil nadrukkelijk stappen voorwaarts zetten de komende jaren. Ik kijk er naar uit om hier mijn bijdrage aan te leveren en om met deze talentvolle spelersgroep aan de slag te gaan. Ik zie het als een mooie uitdaging om met zijn allen de stijgende lijn binnen de club door te trekken en te vertalen naar goede prestaties op het veld!

Bron: Persbericht