FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Wernke en Schouten kijken naar lange termijn

Wernke en Schouten kijken naar lange termijn

10 april 2017 om 21:38

Jan-Hein Schouten en de nieuwe directeur Bert Wernke hebben vanavond tekst en uitslag gegeven over de stand van zaken bij FC Den Bosch. De vragen gingen werkelijk alle kanten op.

Financiën
Belangrijk onderwerp waren, bijna traditioneel, de financiën. Jan-Hein Schouten en Bert Wernke waren duidelijk over de financiële doelstelling voor de komende seizoenen: FC Den Bosch moet altijd quitte spelen of winst maken. Het betrekken van de jeugdopleiding hierbij is een bewuste keuze geweest. Er gaat weliswaar veel geld in zitten, maar Wernke is er van overtuigd dat dit zich in de toekomst gaat terugbetalen. Over de transferrechten, die verkocht zijn, wordt gesproken. Schouten: "Ik kan nog niet alles zeggen, maar de gesprekken zijn zeer positief." Ook vinden er gesprekken plaats tussen FC Den Bosch, de gemeente en de BIM, omtrent de stadionhuur. Schouten wilde hier verder nog niets over loslaten.

Sportief
Ook omtrent het sportieve vlak kwamen er een aantal vragen uit de zaal. De spelersbegroting zal volgend jaar ongeveer gelijk blijven. Toch verwacht Bert Wernke dat de sportieve prestaties beter worden. "We zullen slim en creatief moeten zijn, en een beetje geluk hebben. Maar we zijn er van overtuigd dat als we gaan bouwen, dat dan de wisselvalligheid eruit gaat. De samenwerkingen met Juventus en Feyenoord lopen gewoon door." Ook over de nieuwe trainer was Wernke enthousiast: "Ik ben er van overtuigd dat Wil Boessen spelers beter kan maken. Hij is een trainer die iemand een schop onder zijn reet kan geven en later weer een aai over de bol."

Overig
De overige vragen gingen met name over de jeugdopleiding, waar FC Den Bosch zeer content mee is, en velerlei overige zaken.

Bron: FCDBFans.nl