FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
FC Den Bosch kansloos voor play-offs? Echt niet!

FC Den Bosch kansloos voor play-offs? Echt niet!

14 april 2017 om 12:23

Het seizoen lijkt over en sluiten, voorbij en al veel te vroeg ten einde gekomen. Maar theoretisch is er nog steeds van alles mogelijk, zo legt Jan Martens van het Brabants Dagblad uit.

Een deel van de traditioneel morrende aanhang van FC Den Bosch heeft zich al neergelegd bij weer een ‘verloren seizoen’. Vijf wedstrijden voor het einde van de competitie bedraagt de achterstand op de laagste plaatsen van de ranglijst die straks recht geven op een plaats in de play-offs acht punten. Onoverbrugbaar, wordt er geroepen. Maar is dat wel zo?

Natuurlijk, FC Den Bosch won dit seizoen nog geen enkele keer meer dan twee wedstrijden op rij. Dus in vijf duels een gat van acht punten ligt niet direct voor de hand. Allesbehalve. Toch zijn er argumenten aan te dragen waarom het de mannen van Wiljan Vloet de komende weken nog wel gaat lukken.

Programma
Allereerst is daar het programma. FC Den Bosch, dat zelf op de 13de plek staat, treft in de komende vijf wedstrijden nog de huidige nummers 20, 14, 17, 18 en 19 van de ranglijst. Stuk voor stuk tegenstanders die lager op de ranglijst staan en waar op papier dus van gewonnen kan worden. Heel anders dan de concurrenten FC Emmen, RKC Waalwijk, FC Eindhoven en De Graafschap die het nog op moeten nemen tegen ‘grote’ ploegen als FC Volendam, MVV, NAC Breda, VVV-Venlo en SC Cambuur.

Enige kanttekeningen daarbij: de laatste drie overwinningen boekte FC Den Bosch zelf juist tegen de grote tegenstanders MVV, Cambuur en NAC. Tegen mindere ploegen werden punten gemorst…

Vijf ploegen
Daar staat dan weer tegenover dat Den Bosch tegen de vijf ploegen die het nu nog treft voor de winterstop drie keer won en twee keer gelijk speelde. Dus Achilles’29, Helmond Sport, Fortuna Sittard, Jong FC Utrecht en FC Dordrecht, kom maar op…

Zijn de play-offs dan eigenlijk al binnen? Zeker niet. FC Den Bosch staat nu dertiende en op die plaats vertoeft de ploeg op de een of andere manier al bijna het hele seizoen. Om de play-offs te halen moet het ensemble van Vloet toch echt tiende worden. En als De Graafschap de laatste periode wint en niet boven Den Bosch eindigt, moet dat zelfs plek negen worden.

Droomscenario
Kunt u het nog volgen? Nee? Geen probleem. Het komt er op neer dat om de play-offs alsnog te halen alles mee moet zitten bij FC Den Bosch. Een droomscenario, wat u zegt. Maar als alles naar wens verloopt kan het gat met de plaatsen negen en tien na het paasweekeinde al geslonken zijn tot twee punten. Of - als alles tegenzit - kan het gegroeid zijn tot veertien punten, zodat het echt over en uit is. Maar daar hebben we het nu even niet over.

Bron: Brabants Dagblad.nl