FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
FC kan motivatie niet meer opbrengen

FC kan motivatie niet meer opbrengen

17 april 2017 om 16:56

Vier dagen na de wanprestatie tegen Achilles '29 is FC Den Bosch opnieuw door elke ondergrens gezakt. Helmond Sport kwam op eigen veld geen moment in de problemen tegen de lamlendig spelende Bosschenaren.

Al vanaf het eerste fluitsignaal was het verschil tussen Helmond en Den Bosch schrijnend. Helmond zette bij balverlies direct met drie of vier spelers druk; FC Den Bosch wandelde er maar een beetje achteraan. Dat druk zetten van Helmond Sport leverde een aantal hachelijke situaties op. FC Den Bosch had kennelijk de instructie gekregen om voetballend op te bouwen, maar dat ging vaak na twee of drie passes al mis. Omdat Mario Bilate en Romero Regales voorin alle duels verloren, kwam FC Den Bosch helemaal tot niets.

Na een halfuur was de logische voorsprong voor Helmond daar; Regales verloor een duel voorin, Jordy van der Winden werd op snelheid geklopt en de bal lag in de verre hoek. Nauwelijks tien minuten later was de Helmondse voorsprong verdubbeld. Dalian Maatsen gaf een no-look terugspeelbal die veel te kort was; Teije ten Den draaide om Ben Santermans heen en schoot via de paal binnen. Direct na de 2-0 was het bijna 3-0, maar die kans werd door de thuisploeg om zeep geholpen.

Na rust was het spelbeeld iets anders, maar dat kwam met name door Helmond Sport, dat een stuk afwachtender speelde en de Bossche fouten probeerde uit te buiten. Die Bossche fouten kwamen er volop, maar Helmond hielp vele kansen om zeep. Twee keer was Kees Heemskerk de sta-in-de-weg, een goal van Helmond werd nog afgekeurd na buitenspel en een aantal counters werden heel slecht uitgespeeld. FC Den Bosch kwam nog tot één vermeldenswaardige mogelijkheid: Bilate schoot van dichtbij op de keeper. Daarmee was de koek wel op voor FC Den Bosch, dat vandaag waarschijnlijk nog niet gescoord had als er nog anderhalf uur was gevoetbald.

Bron: FCDBFans.nl