FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Jonkies Utrecht vernederen FC Den Bosch

Jonkies Utrecht vernederen FC Den Bosch

25 april 2017 om 22:00

Hoe diep je kunt zinken als club? Nou, zo diep dus. Nog niet zo heel lang geleden legde FC Den Bosch FC Utrecht het vuur aan de schenen, maar vanavond speelde de tweede garnituur de Bossche ploeg dronken: 5-0.

Die uitslag was allerminst geflatteerd. Sterker nog, FC Den Bosch zwijnde dat het niet tegen de allergrootste nederlaag in de clubhistorie opliep. Met een beetje meer pech had de thuisploeg vanavond de dubbele cijfers gehaald, maar de nummer 17 van de Jupiler League kende genade met de Bossche gasten.

Al binnen een kwartier was de zege binnen voor Utrecht. Een fraaie afstandsknal na een afgeslagen corner en een rebound op een ketser van Heemskerk werden benut. Daarna miste Utrecht een resem kansen op de derde treffer, maar op slag van rust kwam die er toch nadat de ingevallen Jonas Heymans zijn man kwijt was. Direct na rust werd uit een voorzet de 4-0 binnen gegleden en deed Utrecht even rustig aan, maar voormalig WK-finalist Edson Braafheid dikte al vollerend de score nog wat aan. In de slotfase ontsnapte FC Den Bosch nog een aantal malen aan de zesde treffer.

In de lege Galgenwaard maakten de Bossche supporters het lawaai, maar zelfs zij besloten om het na 80 minuten voor gezien te houden. Het was een hele droevige avond voor FC Den Bosch.

Bron: FCDBFans.nl