FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Organisatorische hommeles houdt aan

Organisatorische hommeles houdt aan

26 april 2017 om 19:56

De organisatorische onrust bij FC Den Bosch houdt maar aan. Onlangs werd Wil Boessen benoemd tot de nieuwe trainer van FC Den Bosch, maar zijn aanstelling had nogal wat voeten in de aarde.

Meerdere bronnen bevestigen aan FCDBFans.nl dat Bert Wernke, de directeur, Peter van den Berg per sms gevraagd heeft om trainer te worden. Van den Berg bleek echter geen interesse te hebben. Ondertussen zou Wiljan Vloet op eigen initiatief Michel Vonk, de trainer van Telstar, benaderd hebben. Vonk zegde zijn contract bij Telstar op om trainer te worden in De Vliert, maar daar stak Theo Teelen een stokje voor. Daarop werd Wil Boessen benaderd, die nu trainer zou zijn geworden onder de voorwaarde dat hij twee keer per week met Vloet overleg heeft; een keiharde eis van laatstgenoemde. Vloet, komend seizoen manager voetbalzaken, wordt volgens ingewijden de best betaalde medewerker uit de gehele historie van FC Den Bosch.

Naast de ontwikkelingen op trainersgebied is ook een oude bekende terug in De Vliert. Het heeft er alle schijn van dat Wim van der Horst per volgend seizoen terugkomt als scout. Van der Horst was in die functie al eerder werkzaam bij Den Bosch en was tot enkele jaren geleden scout van Sparta Rotterdam, toen Wiljan Vloet daar directeur was. Vloet gaf eerder tijdens een vragenuurtje al aan Van der Horst erg graag terug te halen als scout. Tot slot is assistent-trainer Erik van der Ven toegelaten tot de Cursus Coach Betaald Voetbal. Hij mag in Zeist gaan proberen om zijn trainersdiploma te halen. Hij behoort tot een select gezelschap van dertien personen dat deze cursus mag gaan volgen.

Bron: FCDBFans.nl