FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
FC Den Bosch wacht nog een hete zomer

FC Den Bosch wacht nog een hete zomer

5 mei 2017 om 22:00

FC Den Bosch heeft de laatste wedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. In eigen huis werd Dordrecht met 1-0 geklopt. Toch ging het na afloop vooral over de incidenten op de tribune.

Een grote groep uit Luik was gisteren aanwezig in De Vliert en tijdens het duel werd na een halfuur vuurwerk ontstoken. Enkele vuurwerkbommetjes werden op het veld gegooid, waarvan één vlakbij een ballenjongen. Scheidsrechter Mulder besloot om het duel tijdelijk te staken. Op dat moment stond FC Den Bosch al op een 1-0 voorsprong, Romero Regales had een strafschop benut. Diezelfde Regales ontfermde zich na het vuurwerkincident over ballenjongen Jens, die in tranen naar de overkant gelopen kwam.

Ook de start van de tweede helft werd uitgesteld. Op de Oosttribune was iemand onwel geworden en moest gereanimeerd worden. Nadat hij met een brancard was afgevoerd, werd de wedstrijd hervat. Voor Dordrecht was het belang op dat moment al van de wedstrijd af, omdat concurrent Achilles '29 al ruim achter stond tegen Jong PSV en Dordrecht daarmee verzekerd was van lijfsbehoud. Via Godee waren de bezoekers nog dicht bij de gelijkmaker, maar de 1-0 bleef uiteindelijk op het scorebord staan.

Na afloop van het duel maakten de KNVB en Justitie al bekend een onderzoek in te gaan stellen naar de incidenten op de tribune tijdens het duel. Het kan dus zomaar nog een hete zomer worden voor FC Den Bosch, gezien de boetes en straffen die nog kunnen volgen.

Bron: FCDBFans.nl / Brabants Dagblad