FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Wim van der Horst terug als scout

Wim van der Horst terug als scout

12 mei 2017 om 16:33

Voormalig FC Den Bosch-speler en -trainer Wim van der Horst keert met ingang van 1 juli terug op het oude nest. Van der Horst zal als scout actief zijn voor de gehele club.

Van der Horst scout van de jongste jeugd tot het eerste team, met daarbij een accent op de scouting vanaf de O17. Daarnaast zal hij als ambassadeur van de club worden ingezet voor maatschappelijke en commerciële doeleinden. Samen met clubicoon Jan van Grinsven gaat Van der Horst onder meer een impuls geven aan oud-FC Den Bosch.

Wim van der Horst heeft een rijke historie bij FC Den Bosch. Velen kennen hem van zijn tijd als voetballer, waarbij hij op 16 oktober 1983 een onvergetelijke indruk achterliet in Stadion De Vliert door een hattrick te scoren tijdens de 3-0 zege op Ajax. In totaal speelde Wim van der Horst tussen 1978 en 1986 gedurende acht seizoenen 289 wedstrijden in het Bossche shirt, waarin hij 66 keer wist te scoren. Na zijn spelerscarrière was Van der Horst jarenlang in vele rollen aan de club verbonden. Van der Horst was onder meer actief als jeugdtrainer, assistent-trainer van het eerste team, hoofd jeugdopleiding en scout, waarna hij de overstap maakte naar Sparta Rotterdam.

Met de komst van Wim van der Horst keert er opnieuw een vertrouwd gezicht terug bij FC Den Bosch. Algemeen directeur Bert Wernke: “Het is fantastisch om te zien dat Wim terugkeert bij FC Den Bosch. Los van zijn kwaliteiten als functionaris is Wim altijd een zeer geliefd persoon geweest binnen het Bossche en bezit hij als geen ander het DNA van de club. We ontvangen hem dan ook met open armen en kijken er naar uit om weer met hem te kunnen samenwerken op sportief, maatschappelijk en commercieel vlak!”

Bron: Persbericht