FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Sven Blummel volgende Bossche aanwinst

Sven Blummel volgende Bossche aanwinst

13 mei 2017 om 10:08

FC Den Bosch heeft overeenstemming bereikt met Sven Blummel (20) over een contract voor de duur van twee seizoenen, met een optie tot verlenging aan Bossche zijde voor nog een seizoen.

Blummel komt over van Jong PSV en komt de Bossche gelederen met ingang van aankomende zomer versterken. Sven Blummel is geboren op 8 september 1996 in Schijndel. Hij begon met voetballen bij RKSV Schijndel, waarna hij op jonge leeftijd werd opgenomen in de jeugdopleiding van PSV. Na enkele jaren bij de Eindhovenaren te hebben gespeeld kwam de vleugelaanvaller terug bij RKSV Schijndel, waar hij op 16-jarige leeftijd debuteerde in het eerste team. Zijn opvallende sportieve prestaties zorgden later voor een overstap naar Jong PSV, waarvoor hij de afgelopen twee seizoenen uitkwam en tot zestien optredens wist te komen.

De aanstaande trainer/coach Wil Boessen is content met de komst van Blummel naar FC Den Bosch: “Sven is een talentvolle speler uit de regio die als linker vleugelaanvaller en als aanvallende middenvelder uit de voeten kan. Hij heeft een goede opleiding genoten en heeft de potentie om door te groeien. Sven is een technische, balvaardige voetballer en is zeer verheugd om bij FC Den Bosch aan de slag te gaan. Ik werk graag samen met spelers die intrinsiek gemotiveerd zijn en Sven is daar een goed voorbeeld van. Wij hebben de overtuiging dat Sven zich bij ons verder kan ontwikkelen en wensen hem veel succes toe bij FC Den Bosch!"

Bron: Persbericht