FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Nieuwe structuur aandeelhouders FC Den Bosch

Nieuwe structuur aandeelhouders FC Den Bosch

19 mei 2017 om 09:06

De aandeelhouders van FC Den Bosch hebben ingestemd met een nieuwe structuur die het mogelijk maakt om nieuwe aandelen uit te geven.

Hierdoor kan de club op de korte termijn aan haar financiële verplichtingen voldoen. Er wordt op de lange termijn zekerheid gecreëerd, waardoor FC Den Bosch een structureel, financieel gezonde koers kan varen.

FC Den Bosch blijft van de Bosschenaren
In de nieuwe situatie verkrijgt de stichting Met Heel Mijn Hart (MHMH) zeggenschapsrechten die verbonden zijn aan het ‘prioriteitsaandeel’. MHMH was bereid haar gewone aandelen hiervoor aan FC Den Bosch terug te geven. Voorzitter van MHMH Christian Stundebeek: “Wij zijn verheugd met deze structuur die de club duurzaam gezond, weerbaar en vooral “van ons” maakt.”

Nieuw kapitaal
In de nieuwe structuur wordt op deze wijze ruimte gemaakt voor nieuwe aandeelhouders. Door naast het aantrekken van nieuw kapitaal tevens schulden om te zetten in aandelenkapitaal, leidt dit voor FC Den Bosch tot een directe liquiditeits- en vermogensversterking. Ook de transferrechten zijn grotendeels teruggekocht tegen uitgifte van aandelen. Dit alles maakt het mogelijk dat FC Den Bosch op de lange termijn kan blijven investeren in de sportieve doelstellingen en een versteviging van de concurrentiepositie in de Jupiler League.

Financiële toekomst
Algemeen directeur van FC Den Bosch Bert Wernke ziet de nieuwe structuur als een ‘win-win-situatie’: “Door de kapitaalinjectie, in combinatie met het weer in eigendom verkrijgen van de transferrechten, leggen we een stevige basis voor de toekomst van FC Den Bosch en vooral onze jeugdopleiding.”

Bron: FC Den Bosch.nl