FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Den Bosch start tegen debutant

Den Bosch start tegen debutant

12 juni 2017 om 20:12

FC Den Bosch start het voetbalseizoen 2017/2018 volgens het concept-schema met een thuiswedstrijd tegen Jong AZ. Die ploeg is een debutant in de Jupiler League. Een week later mag Den Bosch naar Almere.

De tweede thuiswedstrijd van het seizoen is op 8 september tegen NEC. Een week eerder gaat FC Den Bosch naar Maastricht, om te spelen tegen MVV. In totaal zijn er tien wedstrijden die niet op een vrijdag gepland staan. De eerste maandagwedstrijd is op 27 november tegen De Graafschap, in een dubbel speelweekend. De uitwedstrijden tegen allevier de beloftenteams zijn ook op maandagavond gepland. In het slot van de competitie volgt nog onder meer een zondagwedstrijd tegen Volendam. De competitie sluit af op een zaterdag; op 28 april gaat FC Den Bosch op bezoek bij Go Ahead Eagles. De eerste ronde van de play-offs is gepland op 1 mei.

FC Den Bosch speelde één keer tegen een Alkmaars team in de seizoensouverture. Dat was in het seizoen 1985/1986. Toen won FC Den Bosch met 1-4 bij AZ '67 en veroverde het een week later de koppositie van de eredivisie door een 2-0 thuiszege op PSV. Enkele weken later scoorde Jan van Grinsven zijn befaamde goal tegen Roda JC. Het concept-schema is overigens nog onder voorbehoud van wijzigingen.

Bron: FCDBFans.nl