FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Amateursensatie begint aan profavontuur

Amateursensatie begint aan profavontuur

27 juni 2017 om 10:07

Voetbalsprookjes bestaan, zo bewijst Dennis Kaars. Op 29-jarige leeftijd begint de spits komende weken aan een avontuur als profvoetballer. Hij verruilt ASV De Dijk, afgelopen seizoen gepromoveerd naar de Tweede Divisie, voor FC Den Bosch. Aan zijn carrièreverloop kan zelfs Jamie Vardy nog een puntje zuigen.

Via Monnickendam, HBOK en de amateurs van Ajax kwam Kaars in 2014 bij De Dijk terecht. Bij de Amsterdamse club begon de spits aan de lopende band te scoren en afgelopen seizoen stopte de teller in de Derde Divisie op 41 doelpunten. Halverwege het seizoen liep hij al stage bij Sparta, maar de Rotterdammers wisten geen akkoord te bereiken met De Dijk. Kaars bleef nog een half seizoen in Amsterdam, werd kampioen in de Derde Divisie zondag en bereikte uiteindelijk een akkoord met FC Den Bosch. Over enkele weken begint zijn avontuur als profvoetballer in De Vliert.

“Zes dagen trainen in de week, dat wordt toch wat anders”, lacht Kaars in gesprek met Voetbalzone. De spits heeft de afgelopen tijd niet zoveel tijd gehad om zenuwen te voelen voor zijn avontuur bij FC Den Bosch. “Ik ben vol bezig geweest met mijn scriptie, dus mijn focus lag daar op. Natuurlijk ben ik de afgelopen tijd wel bezig geweest in de sportschool, om fit te blijven. Maar ik heb niet echt tijd gehad om het spannend te vinden. Ik heb er vooral zin in, lekker voetballen. Het is niet de eerste keer dat ik van club wissel, ik kan altijd wel snel ergens aarden.”

Er zijn heel weinig spelers die nog op 29-jarige leeftijd aan een profcarrière beginnen. “Begin vorig seizoen had ik nooit gedacht dat ik nog een aanbod van een profclub zou krijgen. De verrassing was natuurlijk enorm toen Sparta belde. Dat gaf een gevoel van hoop en ik ben de rest van het seizoen gewoon mijn doelpuntjes blijven maken. Het was dus niet zo’n verrassing meer dat Den Bosch kwam”, aldus Kaars, die twee seizoenen geleden besloot te stoppen met roken en drinken. “Dit is meer uit spirituele overweging geweest, ik had gelezen dat het spiritueel gezien beter is om te stoppen met roken en drinken. Dat heeft er ongetwijfeld aan bijgedragen dat ik nu als profvoetballer aan de slag ga. Voor Sparta was het ook een reden om me een kans te geven. Het was niet mijn insteek toen ik stopte met roken en drinken om profvoetballer te worden, maar dat heeft het me uiteindelijk wel opgeleverd.”

Kaars ging afgelopen winter bijna aan de slag bij Sparta, maar die club kwam er financieel niet uit met De Dijk. “Natuurlijk was ik een beetje teleurgesteld dat het afketste. Ik had het daar mijn zin, trainde met leuke gasten. Ik zag het wel zitten. Ik snap de huivering bij profclubs ook wel om een speler bij de amateurs vandaan te halen”, stelt de spits. “Misschien dat Sparta daardoor besloot om me niet te nemen. Het is geen garantie, maar Den Bosch had die zorgen niet. Dat heeft me een goed gevoel gegeven. Het zou super zijn als mijn verhaal een voorbeeld is voor andere amateurvoetballers, dat geeft een extra motivatie. Ik zal er alles aan doen om een goed voorbeeld te zijn.”

Toch zijn er weinig voetballers die een pad als Kaars bewandeld hebben. Een vergelijking met Jamie Vardy, die ook op relatief late leeftijd in het profvoetbal terechtkwam via de amateurs, is al snel gemaakt. “Je noemt de naam van Vardy, dat zou natuurlijk mooi zijn. Hij is kampioen geworden met Leicester City, redelijk onverwachts. Dat zou ik met Den Bosch ook wel willen doen”, glimlacht hij. Verder dan Den Bosch kijkt Kaars voorlopig nog niet. “Daar ben ik nog niet mee bezig. Ik ben al zo blij dat ik dit mee mag maken. De club heeft me een tweejarig contract gegeven, met een optie voor nog een seizoen. Mijn doel is om het voor elkaar te krijgen dat ze die optie lichten en zoveel mogelijk doelpunten te maken. Hoeveel goals ik ook maak, over een aantal jaar ben ik over de dertig.”

Eén tegenstander heeft voor Kaars een extra betekenis komend seizoen. Broertje Martijn speelt bij Ajax en kan zomaar volgend seizoen in het beloftenteam van de Amsterdammers terechtkomen. “Ja, dat zou natuurlijk helemaal geweldig zijn. Dat maakt een wedstrijd tegen Jong Ajax helemaal bijzonder, al is het als jongen uit de buurt van Amsterdam al mooi om tegen de club te spelen. Als hij niet meedoet, spelen er misschien wel wat jongens uit het eerste mee. Datzelfde geldt trouwens ook voor Jong PSV, dat is ook een mooie tegenstander”, zegt Kaars. “We gaan kijken hoe het gaat. De Tweede Divisie is de eerste competitie die ik over sla. Vanuit de derde klasse ben ik telkens gepromoveerd. Ik heb gewoon heel veel zin om in de Jupiler League te gaan spelen.”

“Het is anders dan de Derde Divisie, de spelers zijn fitter en het voetbal is zakelijker. Ik ben op dit moment fit voor een amateur, maar dat zal anders zijn voor een prof”, vervolgt de aanvalsleider, die afgelopen seizoen aan de lopende band scoorde in de Derde Divisie. “Natuurlijk mik ik weer op 41 doelpunten, maar een aantal van 15 doelpunten is een reëel doel. Daar zou Den Bosch ook tevreden over zijn. Het gevoel bij de club is gewoon heel goed, maar dat is ook belangrijk. Je moet er toch minstens twee jaar van je leven doorbrengen. Ik ga daar gewoon zo goed mogelijk presteren. Het is lekker dat ik daar nu aan de slag kan, top!”

Bron: Voetbalzone.nl