FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
FC Den Bosch contracteert Jens van Son

FC Den Bosch contracteert Jens van Son

29 juni 2017 om 13:22

FC Den Bosch heeft overeenstemming bereikt over een meerjarig contract met middenvelder Jens van Son (29). Van Son komt over van het Limburgse Roda JC en zal de Bossche gelederen per heden komen versterken.

Jens van Son is geboren op 19 augustus 1987 in Valkenswaard. Hij debuteerde in seizoen 2007-2008 in het betaald voetbal bij FC Eindhoven. Tussen 2007 en 2012 kwam de verdedigende middenvelder 112 keer in competitieverband uit voor de Eindhovenaren. In het seizoen 2012-2013 maakte hij de overstap naar Sparta Rotterdam waar hij 20 wedstrijden voor speelde. Na dat seizoen keerde Van Son weer terug bij FC Eindhoven waar hij tot het einde van het seizoen 2014-2015 actief was. Het seizoen daarop werd hij overgenomen door Roda JC, waarmee hij in de Eredivisie uitkwam. Aan het begin van 2016 vertrok Van Son op huurbasis naar Fortuna Sittard, waar hij het seizoen mocht afmaken. In de zomer van 2016 keerde hij weer terug bij Roda JC. In totaal kwam Jens van Son tot 225 wedstrijden in het betaald voetbal waarin hij 22 keer tot scoren wist te komen.

Trainer/coach Wil Boessen is content met de komst van Jens van Son naar FC Den Bosch: “Jens is een ervaren middenvelder die al veel wedstrijden in het betaald voetbal op zijn naam heeft staan. Hij is een zeer gedreven speler die veel strijd en energie levert in zijn spel. Jens is een echte teamplayer die op het middenveld op meerdere plekken inzetbaar is en ook in de achterhoede uit de voeten kan. Met Jens hebben we de extra ervaren kracht in de as van het veld gevonden die we zochten. We kijken er naar uit om met hem aan de slag te gaan en wensen hem veel succes toe bij FC Den Bosch!”

Bron: Persbericht