FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Supportershome moet weg, tribune gesloten?

Supportershome moet weg, tribune gesloten?

10 juli 2017 om 12:17

De gemeente 's-Hertogenbosch is het drugsgebruik en de samenscholing zat; het supportershome van FC Den Bosch moet op korte termijn afgebroken of verplaatst worden. Ook is men van plan de veiligheidsverklaring voor de M-Side in te trekken.

De gemeente noemt het plein achter de M-Side 'een vrijplaats waar activiteiten plaatsvinden die niet te tolereren zijn'. De politie en FC Den Bosch zelf constateerden dat er sprake is van drugsgebruik, ongewenste samenscholing en ondermijnend gedrag. Omdat het gebouw eigendom is van de gemeente, heeft het college besloten dat het op korte termijn moet verdwijnen. Stichting Heel Mijn Hart, die namens de supporters zetelt in de Raad van Commissarissen van de club, heeft opdracht gekregen het supportershome zelf af te breken of te verplaatsen. Als dat voor 1 augustus niet is gebeurd, zal de gemeente dat zelf doen.

Deze maatregelen zijn onder meer een gevolg van de verstoring van de laatste thuiswedstrijd, op 5 mei tegen FC Dordrecht. Toeschouwers gooiden toen vuurwerk op het veld en de wedstrijd werd stilgelegd. Ook was er volgens de gemeente een gespannen en dreigende situatie voor het publiek in het stadion. Burgemeester Rombouts: "Destijds heb ik al aangegeven dat dergelijk gedrag onaanvaardbaar is. Voetbal bij FC Den Bosch willen we in ’s-Hertogenbosch leuk houden. Het supportershome en M-plein moesten bijdragen aan een positieve beleving van de bezoekers van Stadion De Vliert, een ontmoetingsplaats zijn voor iedereen. Dat is nu totaal niet aan de orde en daarom grijpen politie, FC Den Bosch en gemeente samen in."

Sluiting tribune
De gemeente is ook van plan de veiligheidsverklaring voor de M-Side tribune in te trekken. Dat is een verlengstuk geworden van de activiteiten binnen de vrijplaats, vindt men. Na de afgifte van de veiligheidsverklaring is er een schouw in het stadion geweest. Toen zijn een paar bouwkundige gebreken opgemerkt, waardoor de gemeente twijfels heeft bij het veilig functioneren van de tribune. Op korte termijn zal hier meer duidelijkheid over zijn.

Bron: Brabants Dagblad.nl / s-Hertogenbosch.nl