FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
FC Den Bosch trapt af met oefenzege

FC Den Bosch trapt af met oefenzege

18 juli 2017 om 21:48

FC Den Bosch is het seizoen gestart met een overwinning in Helvoirt. De ploeg van Wil Boessen won met 1-5 van de plaatselijke VV. In beide helften maakten een aantal (potentiële) eerste-elftalspelers minuten.

FC Den Bosch startte met nieuwelingen Jens van Son, Muhammed Mert, Sven Blummel en Dennis Kaars aan de eerste helft in Helvoirt. Ook oude bekenden, zoals Ben Santermans en Luuk Brouwers maakten hun opwachting. Binnen tien minuten had FC Den Bosch de score al geopend. Nadat Mert het eerste kansje nog had gemist, was het Zija Azizov die na een mooie een-twee met Dennis Kaars de 0-1 op de borden bracht. Nauwelijks twee minuten later was de voorsprong verdubbeld: na een goede aanval over de rechterflank was het Blummel die de 0-2 kon binnen tikken.

Helvoirt liet het er echter niet bij zitten en prikte direct tegen. Met een kopbal maakte Menno van Hattum er namens de thuisploeg in de dertiende minuut 1-2 van. Na twintig minuten was het zelfs bijna weer gelijk toen Nick Leijten onder een vrije trap doorging, maar de bal plofte net naast het Bossche doel. Uit de eerstvolgende aanval was het aan de andere kant wel raak: na een mooie steekpass maakte Jeremy Fernandes er met de buitenkant van de schoen 1-3 van.

Na de rust bracht Wil Boessen 11 nieuwe namen tussen de lijnen, met onder meer Niek Vossebelt, Danny Verbeek en Jordy van der Winden. Dat elftal had wat meer moeite om de weg naar het Helvoirtse doel te vinden. De thuisploeg werd met een paar standaardsituaties aan de andere kant ook nog gevaarlijk. In de 79e minuut was het Niek Vossebelt die de 1-4 over de lijn heen liep na een klassieke actie van Danny Verbeek. In de slotminuut maakte de van OJC overgekomen Diego Meerveld er nog 1-5 van.

FC Den Bosch - VV Helvoirt
Opstelling eerste helft:
Leijten; Heymans, Santermans, Kersten, Fernandes; Mert, van Son, Brouwers; Azizov, Kaars, Blummel.

Opstelling tweede helft:
Heemskerk; Deijl, van Zutphen, Pröpper, van der Winden; Haddouchi, Felida, Vossebelt; Verbeek, Meerveld, Bouyaghlafen.

Scoreverloop:
9' Azizov 0-1
11' Blummel 0-2
13' van Hattum 1-2
25' Fernandes 1-3
79' Vossebelt 1-4
90' Meerveld 1-5

Bron: FCDBFans.nl