FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Eenvoudige overwinning op Nooit Gedacht

Eenvoudige overwinning op Nooit Gedacht

22 juli 2017 om 17:48

FC Den Bosch heeft ook de tweede wedstrijd in de voorbereiding gewonnen. Alhoewel de score hoger uit had kunnen vallen, werd Nooit Gedacht eenvoudig opzij gezet. Dennis Kaars maakte zijn eerste goal.

In de eerste helft kwam FC Den Bosch tot twee doelpunten. Niek Vossebelt scoorde na ruim een half uur een intikker nadat er prima werd gecombineerd door Danny Verbeek, Dennis Kaars en Jens van Son. Niet veel later maakte Dennis Kaars zijn eerste doelpunt in het blauwe shirt. Zija Azizov pikte een hoge bal op en kon eenvoudig opendraaien. Kaars werd bereikt in het strafschopgebied. Die had weinig tijd nodig om zichzelf vrij te spelen en uit te halen. Centrale verdediger van Jong FC Den Bosch Cristopher van Zutphen verliet al vroeg het veld na een blessure.

Als de Bosschenaren wat scherper waren in de laatste fase voor de goal had de score in de eerste helft nog verder kunnen uitlopen.

In de tweede helft kwam er een vrijwel compleet ander elftal te spelen. In deze helft maakte ook Joël Kalonji zijn opwachting. Een kleine rappe en wendbare vleugelspeler die afkomstig is uit de jeugdopleiding van Standard Luik. Hij is op proef en komt in aanmerking voor een contract. Al vroeg in de tweede helft komt deze speler tot scoren. Bij Danny Verbeek lukt er in de tweede helft beduidend meer en die zorgt met een goede actie voor de assist. Een paar minuten later is het Kalonji zelf die een doelpunt voorbereid. Hij weet Luuk Brouwers aan de rand van het strafschopgebied te bereiken en die krult de bal netjes in de rechterbovenhoek.

In de tweede helft is ook Muhammed Mert het veld ingekomen. Deze creatieve middenvelder is bij veel aanvallen betrokken. Hij krijgt echter genoeg kansen om een doelpunt te maken, maar de scherpte voor de goal ontbreekt. Wel is het Mert die Sven Blummel in de diepte bereikt om de 0-5 aan te laten tekenen. In tweede instantie is het raak. Sven Blummel die lichtjes geblesseerd was, kwam de laatste 20 minuten in het veld voor Danny Verbeek. Waar Diego Meerveld het net ook niet wist te vinden, waar wel mogelijkheden voor waren, lukte dat Sven Blummel in de laaste minuten van de wedstrijd nog wel. Na hard doorzetten van Luuk Brouwers gaf Jeremy Fernandes de bal voor zodat Blummel het lege doel voor zich had.

Nooit Gedacht - FC Den Bosch

Opstelling eerste helft:

Heemskerk; Deijl, Van Zutphen ('16 Kersten) , Santermans, Van der Winden; Van Son, Vossebelt, Azizov; Verbeek, Kaars, Bouyaghlafen.

Opstelling tweede helft:

Leijten; Fernandes, Kersten, Pröpper, Heymans; Brouwers, Felida, Mert; Verbeek ('69 Blummel), Meerveld, Kalonji.

Scoreverloop:

'37 Vossebelt 0-1
'42 Kaars 0-2
'51 Kalonji 0-3
'53 Brouwers 0-4
'83 Blummel 0-5
'89 Blummel 0-6

Bron: FCDBfans.nl