FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Den Bosch verslaat De Graafschap in Helvoirt

Den Bosch verslaat De Graafschap in Helvoirt

2 augustus 2017 om 21:16

FC Den Bosch heeft in Helvoirt met 1-0 gewonnen van De Graafschap. In een vochtig Helvoirt scoorde Danny Verbeek, op aangeven van Dennis Kaars, na rust de enige treffer.

FC Den Bosch startte met vrijwel alleen jeugdspelers aan het duel met De Graafschap. Bij de Doetinchemmers stonden wel een aantal selectiespelers in de basis en het was dus ook niet verrassend dat zij de eerste helft de bovenliggende partij waren. De eerste kans was nog wel voor Oussama Bouyaghlafen, maar een minuut later leek De Graafschap al op voorsprong te komen. Een doelpunt van Serrarens werd echter afgekeurd vanwege duwen. Sjoerd Ars faalde vervolgens alleen voor Kees Heemskerk en laatstgenoemde redde ook op een vrije trap en een gekruist schot. Op slag van rust had Sven Blummel voor FC Den Bosch de score moeten openen, maar hij miste oog in oog met de doelman van de Doetinchemmers.

Na de rust kwamen bij FC Den Bosch meer basisspelers binnen de lijnen en dat leidde tot een sterke fase. Dennis Kaars miste in eerste instantie alleen voor de keeper, maar hield de aanval levend, gaf voor op Danny Verbeek, die knap met rechts raak volleerde. De volgende kans voor Zija Azizov werd knap gepareerd door de keeper van de bezoekers. Dennis Kaars kreeg later ook nog een kans na een goede actie van Van Son, maar hij vond de keeper op zijn weg. In de slotfase probeerde De Graafschap nog de gelijkmaker te forceren. Ondanks een aantal hachelijke situaties kwam het echter niet tot grote kansen. Daarmee kon FC Den Bosch de derde oefenzege bijschrijven.

FC Den Bosch - De Graafschap
Opstelling eerste helft:
Heemskerk; Heymans, Pröpper, Biemans, Fernandes; Bolsius, Felida, Brouwers; Blummel, Meerveld, Bouyaghlafen.

Opstelling tweede helft
Leijten; Heymans (60' van der Winden), Santermans, Kersten, Fernandes (60' Deijl); Van Son, Vossebelt, Blummel (60' Mert); Verbeek, Kaars, Bouyaghlafen (60' Azizov).

Scoreverloop:
52' Verbeek 1-0

Bron: FCDBFans.nl