FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
FC Den Bosch wint op open dag

FC Den Bosch wint op open dag

12 augustus 2017 om 16:47

FC Den Bosch heeft de afsluitende oefenwedstrijd gewonnen. Op de Open Dag werd OJC Rosmalen met 3-0 verslagen. Alle doelpunten werden in de eerste helft gescoord.

FC Den Bosch startte met een elftal wat zomaar eens het basisteam zou kunnen zijn. Al na 4 minuten ontsnapte dat elftal echter aan een strafschop. Jeremy Fernandes leek een duidelijke overtreding in het strafschopgebied te begaan, maar dat werd niet zo gezien door de arbitrage. Daarna werd FC Den Bosch sterker en was het Muhammed Mert die beheerst een voorzet van Jens van Zon binnentikte. Na een halfuur bracht Danny Verbeek de ploeg van Wil Boessen op een 2-0 voorsprong met een afstandsschot in de korte hoek. Nadat zowel FC Den Bosch als OJC een grote kans onbenut hadden gelaten (Dennis Kaars miste voor open doel), maakte Niek Vossebelt er op slag van rust 3-0 van uit een strafschop.

De tweede helft had eigenlijk ook schriftelijk afgedaan kunnen worden. Aan Bossche zijde lag het tempo te laag om het OJC echt lastig te maken en het duurde tot de 67e minuut voor er weer een kans te noteren viel. Sven Blummel wist echter niet te scoren na een mooie actie van Dennis Kaars. OJC raakte nog de lat uit een vrije trap, kreeg bijna een treffer cadeau nadat Nick Leijten de bal losliet na een corner en zag nog een treffer afgekeurd worden wegens buitenspel. Bij FC Den Bosch werden Blummel en Van der Winden gewisseld na blessures. Gescoord werd er echter niet meer in de tweede helft.

FC Den Bosch - OJC Rosmalen
Opstelling FC Den Bosch:
Heemskerk (46' Leijten); Van der Winden (63' Heymans), Santermans, Kersten, Fernandes; Van Son, Vossebelt, Mert (84' Brouwers); Verbeek, Kaars, Blummel (69' Biemans).

Scoreverloop:
13' Mert 1-0
31' Verbeek 2-0
44' Vossebelt 3-0 (strafschop)

Bron: FCDBFans.nl