FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Periodesysteem en samenvattingen anders

Periodesysteem en samenvattingen anders

15 augustus 2017 om 13:03

De strijd om de periodetitels begint dit seizoen niet in speelronde 1, maar in speelronde 3. De eerste twee wedstrijddagen tellen uiteraard wel mee voor de eindrangschikking.

Onder meer vanwege de transfermarkt die kort voor speelronde 3 sluit, heeft het de voorkeur de strijd om de eerste periodetitel pas dan te starten. De voorgaande jaren werden de 4 periodes van 9 wedstrijden over de eerste 36 wedstrijden gespeeld. De resterende twee speelrondes telden daarna alleen voor de eindrangschikking. Nu is dat, na akkoord door de clubs, omgedraaid. De periodes zijn nu als volgt verdeeld:

Periode 1: speelronde 3 t/m 11
Periode 2: speelronde 12 t/m 20
Periode 3: speelronde 21 t/m 29
Periode 4: speelronde 30 t/m 38

De laatste speelronde van een periode betreft altijd een volledige speelronde op dezelfde dag. Overigens kunnen de beloftenteams wél de periodetitel winnen (inclusief Bronzen Stier), maar gaat het bijbehorende ticket voor de nacompetitie naar óf de nummer 2 uit de ranglijst of de eindrangschikking.

Daarnaast verhuizen de samenvattingen bij Veronica van de Jupiler League wedstrijden het komende seizoen van vrijdagavond laat naar zaterdag om 18:00 uur. TV-zender Veronica wil hiermee een breder publiek aanspreken. Wytze van der Goot presenteert, net als vorig seizoen, het studioprogramma. “Voorheen konden we de samenvattingen soms pas rond middernacht uitzenden. Met het nieuwe uitzendtijdstip zijn we toegankelijker voor alle voetballiefhebbers. Bovendien sluit het sportief gezien ook mooi aan bij onze uitzendingen van Ninja Warrior op de zaterdagavond”, aldus Bastiaan van Dalen, zendermanager van Veronica.

“We focussen ons natuurlijk op de vrijdagavond als dé avond waarop de Jupiler League voetbalt. Toch biedt het verschuiven van de samenvattingen weer nieuwe mogelijkheden waarmee we het bereik van de tweede grootste sportcompetitie van Nederland kunnen uitbreiden. We stappen voor de voetballiefhebbende tv-kijker mooi in het gat tussen de uitzendingen op zaterdag van de Tweede Divisie en de Bundesliga.”, aldus Marc Boele, Algemeen Directeur Coöperatie Eerste Divisie. “Uiteraard richten we ons op de bestaande supporters, maar het bereiken van nieuwe bezoekers van onze wedstrijden is ook prioriteit dit seizoen. Zaterdag 18:00 uur biedt dus vooral kansen.”

Bron: Jupiler League.nl / FCDBFans.nl