FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Wiljan Vloet leercoach bij KNVB

Wiljan Vloet leercoach bij KNVB

17 augustus 2017 om 18:21

Wiljan Vloet gaat parttime bij de KNVB aan de slag bij de vernieuwde cursus Coach Betaald Voetbal. De manager voetbalzaken begint volgende week als leercoach.

De KNVB was op zoek na de afzegging van Ron Jans, die in mei een maand na zijn aanstelling alsnog afzag van de functie van leercoach. De bond is daarbij terechtgekomen bij Vloet, die zijn werkzaamheden als leercoach gaat combineren met zijn werk als manager voetbalzaken bij FC Den Bosch.

"Het is een hele leuke en boeiende functie in een nieuw traject. Als coach hoop ik een steentje bij te kunnen dragen. Ik wil de cursisten aan het denken zetten, zodat ze een eigen visie kunnen ontwikkelen", aldus Vloet op de website van de bond. "Ik ben net uit de praktijk gestapt. Daardoor zit ik nog volledig in de voetbalwereld. Ik ken het spanningsveld als geen ander en hoop zowel mijn ervaringen als trainer als mijn overige ervaringen in de voetballerij over te kunnen brengen. Daarmee wil ik de cursisten prikkelen om de juiste vragen te stellen, zodat zij straks hun weg in het betaald voetbal kunnen vinden."

Bron: KNVB.nl / VI.nl / FCDBFans.nl