FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Jong AZ te sterk voor Den Bosch

Jong AZ te sterk voor Den Bosch

18 augustus 2017 om 22:10

FC Den Bosch is er wederom niet in geslaagd om de competitie te starten met een driepunter. Ondanks een 1-0 voorsprong verloor de ploeg van Wil Boessen met 1-3 van Jong AZ.

In een merkwaardig decor, met een gesloten Oosttribune, waren de eerste vijftien minuten van de wedstrijd aftastend van beide zijden. FC Den Bosch had een licht overwicht, maar beide ploegen kwamen niet tot grote mogelijkheden. De 1-0 kwam dan ook enigszins uit het niets: Niek Vossebelt kreeg de bal in de voeten na slecht uitverdedigen van Jong AZ en gaf de bal mee aan Muhammed Mert, die vanuit een scherpe hoek raak schoot in de lange hoek. Daarna nam FC Den Bosch het spel in handen. Danny Verbeek schoot een vrije trap rand zestien in de muur en Sven Blummel miste van dichtbij.

Waar de 2-0 niet viel, was het aan de andere kant wel raak. In een onoverzichtelijke situatie kreeg een speler van Jong AZ de bal voor de voeten en schoot die achter Heemskerk. Dat was ook een kantelpunt in de eerste helft. Jong AZ domineerde en drukte FC Den Bosch terug. Toch was de wijze waarop de 1-2 viel uitermate knullig: Niek Vossebelt veroorzaakte op slag van rust een strafschop, die door AZ onberispelijk raak werd geschoten.

Na rust was FC Den Bosch de ploeg die weer tot kansen kwam. Toch was het moeilijk om tot uitgespeelde kansen te komen. Muhammed Mert frommelde zich een weg door de defensie en schoot op de keeper, Niek Vossebelt joeg een afvallende bal naast en een schot van Danny Verbeek werd gekraakt. Na vijftien minuten was de Bossche koek echter op en demonstreerden de bezoekers een indrukwekkend positiespel. Dat leidde na iets meer dan een uur tot een schot op de paal. Uit het niets kreeg Sven Blummel een dot van een kans om 2-2 te maken, maar hij miste alleen voor de keeper.

Met opportunisme probeerde FC Den Bosch het AZ nog lastig te maken. Bart Biemans werd gebracht als stormram en FC Den Bosch kwam een paar keer in de buurt van een treffer. Twee treffers van Dennis Kaars werden echter afgekeurd wegens buitenspel, waarbij met name de tweede erg dubieus was. Uit een tegenstoot volgde een minuut voor tijd nog de derde tegentreffer. Na een aanval over de linkerflank kwam de bal in meerdere instanties voor een open doel te liggen voor een speler van Jong AZ, die simpel raak tikte. In de slotminuut had Dennis Kaars het Bossche leed nog wat kunnen verzachten, maar hij schoot over.

Bron: FCDBFans.nl