FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Bert Wernke legt zijn functie neer

Bert Wernke legt zijn functie neer

23 augustus 2017 om 11:48

De wegen van FC Den Bosch en Bert Wernke gaan scheiden. Wernke is tot deze beslissing gekomen op basis van meerdere constructieve gesprekken met de Raad van Commissarissen en het managementteam van FC Den Bosch. Bert Wernke was vanaf januari werkzaam bij de Bossche club als algemeen directeur.

FC Den Bosch wil de komende periode nieuwe stappen zetten in de verdere weg naar boven met de Bossche club. De organisatie heeft in deze volgende fase sterk behoefte aan ondersteuning en leiderschap op commercieel vlak, waarbij de focus ligt op relatiebeheer richting bestaande partners, commerciële groei en de aansturing van het talentvolle commerciële team. Wernke, die was aangesteld als algemeen directeur, heeft aangegeven die commerciële functie niet te ambiëren, een beslissing die de club respecteert. Daarentegen heeft FC Den Bosch geen budget om beide posities in te vullen. In het belang van de club heeft Wernke daarom besloten om zijn functie neer te leggen, om daarmee ruimte te scheppen.

Bert Wernke over zijn tijd bij FC Den Bosch: “Ik heb mijn periode bij FC Den Bosch als plezierig en leerzaam ervaren en een fantastische club met zeer betrokken mensen aangetroffen. Het is echter ook een zeer intensieve en turbulente periode geweest die mij persoonlijk veel energie heeft gekost en mijn gezondheid negatief beïnvloedde. Vooral het sluiten van het Blue White Home en de oosttribune hebben mij geraakt. Tijdens mijn vakantieperiode ben ik tot de conclusie gekomen dat ik de uitdagingen die op mijn pad liggen als algemeen directeur onvoldoende succesvol kan combineren met de wensen van de club op commercieel vlak. Ik ben content en trots dat ik de afgelopen periode mijn bijdrage aan de strategische koers van de club heb kunnen leveren. Ik ben er bovendien van overtuigd dat deze mooie club die doelen in de nabije toekomst gaat verwezenlijken. Ik wens FC Den Bosch zowel sportief als zakelijk het allerbeste toe en blijf de club een warm hart toedragen.”

Voorzitter Jan-Hein Schouten over het vertrek van Bert Wernke: “Bert heeft sinds zijn aantreden in januari op waardevolle wijze zijn rol gespeeld in de verdere ontwikkeling van FC Den Bosch. Voor ons is het de komende periode echter van groot belang dat we de relaties met onze stakeholders nog meer centraal gaan stellen en nog meer nieuwe partners aan ons gaan binden. We respecteren Bert zijn beslissing, bedanken hem hartelijk voor zijn inzet en kijken er naar uit om hem in de toekomst weer te begroeten in Stadion De Vliert.”

De werkzaamheden van Wernke zullen voorlopig intern door het managementteam en de Raad van Commissarissen worden opgepakt. Over de invulling op commercieel vlak zal de club zich intern de komende periode beraden. De eerste gesprekken met kandidaten worden op de achtergrond voorbereid.

Bron: Persbericht