FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Den Bosch en Almere in evenwicht

Den Bosch en Almere in evenwicht

26 augustus 2017 om 12:24

Een jeugdig FC Den Bosch heeft vanavond een verdienstelijk punt gepakt tegen Almere City FC. In het Yanmar Stadion hielden beide ploegen elkaar in evenwicht en stond er na 90 minuten een 1-1 eindstand op de scoreborden.

FC Den Bosch begon het duel opnieuw met Mats Deijl als rechtsback en Sam Kersten in het hart van de defensie. Bart Biemans zat wel op de bank maar is nog onvoldoende fit om 90 minuten te maken. Jonas Heymans speelde opnieuw als linksback en in het doel stond ditmaal Nick Leijten, omdat Kees Heemskerk een blessure aan zijn vinger heeft opgelopen. Verder ontbraken onder meer Zija Azizov, Jort van der Sande en Jordy van der Winden wegens blessures. Evren Korkmaz zat weer bij de selectie.

In het Yanmar Stadion kwam de ploeg van trainer/coach Wil Boessen al na 7 minuten op een 1-0 achterstand. Salasiwa krulde een vrije trap in de buurt van de cornervlag ineens achter doelman Leijten. De Bossche club had kort daarvoor via Dennis Kaars al een grote kans gehad op de openingstreffer. De spits zag een schot van aanvoerder Niek Vossebelt op doelman Kramer afketsen, maar schoot de rebound te gehaast om te kunnen profiteren. Almere had na een minuut spelen ook al een grote kans gekregen, maar de inzet van de thuisploeg belandde op de buitenkant van de paal.

Na ruim een half uur spelen kreeg FC Den Bosch steeds meer grip op het duel en maakte zij via Blummel de gelijkmaker. Mert zag zijn dribbel gestuit worden, maar de doorgeschoten bal werd daarbij onvoldoende door de defensie van Almere City FC weggewerkt. Schijndelnaar Sven Blummel profiteerde en schoot diagonaal de gelijkmaker binnen. Na de 1-1 schoot Mert van een meter of 20 een vrije trap op de paal.

Kort voor rust een onfortuinlijke situatie voor Danny Verbeek en FC Den Bosch. De Bossche aanvaller kwam na een duel ongelukkig neer en viel uit met een schouder uit de kom. Verbeek bracht direct een bezoek aan het ziekenhuis. De schouder is gezet, begin volgende week volgt meer duidelijkheid over het herstel.

Oussama Bouyaghlafen verving Verbeek en zag zijn ploeg in de tweede helft opnieuw onder druk komen tegen een prima voetballende ploeg. Schoten van Overtoom, Salasiwa en invaller Valpoort werden gekeerd door doelman Leijten of geblokt door de prima spelende verdedigers Deijl en Kersten. FC Den Bosch werd enkele keren zeer gevaarlijk via de omschakeling. Muhammed Mert stuurde Blummel diep, een kopbal vond geen doel en ook enkele pogingen van afstand werden gekeerd. In een boeiend duel pakten beide ploegen zodoende een verdiend punt.

Bron: FC Den Bosch.nl