FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Edoardo Ceria keert terug bij Den Bosch

Edoardo Ceria keert terug bij Den Bosch

1 september 2017 om 17:38

FC Den Bosch heeft overeenstemming bereikt met Edoardo Ceria (22) over een terugkeer bij FC Den Bosch. Beide partijen zijn een contract voor de duur van één seizoen overeengekomen. Ceria komt over van Atalanta B.C. (ITA) en komt de Bossche gelederen per direct versterken.

Edoardo Ceria is geboren op 26 mei 1995 in het Italiaanse Biella. Ceria doorliep de jeugdopleiding van Juventus en diverse nationale jeugdelftallen. In het seizoen 2014-2015 werd de vleugelaanvaller samen met Filippo Penna en Elvis Kabashi uitgeleend door de Italiaanse landskampioen aan FC Den Bosch. Ceria kwam in dat seizoen tot 33 duels voor de Bossche club, waarin hij vier keer wist te scoren. Na zijn verhuurperiode aan FC Den Bosch vertrok de Italiaanse aanvaller naar Atalanta B.C. dat hem achtereenvolgens uitleende aan US Arezzo (ITA), AC FeralpiSalò (ITA) en het Slowaakse FC Spartak Trnava.

Trainer/coach Wil Boessen is content met de komst van Edoardo Ceria naar FC Den Bosch: “Edoardo is een talentvolle speler die zijn opleiding heeft genoten bij een van de grootste clubs in Europa. Hij is technisch vaardig, heeft een goede actie en voorzet in huis en is op beide flanken in de aanval inzetbaar. Wij hebben de overtuiging dat Edoardo zich bij ons verder kan ontwikkelen en wensen hem veel succes toe in het shirt van FC Den Bosch!”

Bron: Persbericht