FCDBFans

Met heel mijn hart
MVV overklast FC Den Bosch

1 september 2017 om 21:56

FC Den Bosch is vrijdagavond hard onderuit gegaan bij MVV. In Maastricht werd het 3-0 voor de thuisploeg en vooral de wijze waarop FC Den Bosch verloor, zal reden zijn tot kopzorgen.

Wil Boessen begon met een tactische verrassing aan het duel in De Geusselt. Bart Biemans was weer helemaal fit en speelde centraal achterin, waardoor Jonas Heymans als linkshalf een soort vrije rol kreeg. In balverlies zakte Heymans terug naar linksback, waardoor een 5-3-2 ontstond. In de openingsminuten leek MVV even verrast door de tactische vondst, want FC Den Bosch nam even het initiatief. Na een minuut of 10 namen de Maastrichtenaren dat over en ze zouden dat ook nimmer meer afgeven in het duel. Dat leidde na 20 minuten tot een zeer knullige tegengoal; FC Den Bosch kreeg een corner, maar verloor de bal. Okita mocht 70 meter ongehinderd doorlopen en schoot de bal met gevoel in de verre hoek.

MVV bleef domineren, en het leek eigenlijk wachten op de 2-0. Na een overtreding van Niek Vossebelt op de rand van het strafschopgebied kreeg MVV uit een vrije trap de ideale mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen, maar de bal belandde in de muur. Verder was FC Den Bosch in de eerste helft vooral toeschouwer; zowel Sven Blummel als Dennis Kaars moesten het doen met vuurpijlen of ballen ver op eigen helft. Dat de thee gehaald werd met 1-0, was dan ook vooral te danken aan MVV.

Na rust werd Jonas Heymans vervangen door Jordy van der Winden, wat wat meer defensieve stabiliteit opleverde. FC Den Bosch drong iets meer aan, zonder overigens tot kansen te komen. Tien minuten na rust had MVV het duel al kunnen beslissen, maar de spits van MVV miste geheel vrijstaand een hoge voorzet. De enige serieuze Bossche 'kans' leverde ook geen geldige treffer op; Niek Vossebelt kopte raak, maar duwde daarbij zijn tegenstander en dat mag nu eenmaal niet volgens de spelregels. MVV kreeg ook kansen, maar een lob ging voorlangs en een treffer werd afgekeurd wegens buitenspel.

Tien minuten voor tijd wisselde Boessen de zeer sterk spelende Sam Kersten voor Oussama Bouyaghlafen om va banque te gaan spelen, maar dat kwam als een boemerang terug. Een vrije trap vanaf de zijkant, vergelijkbaar met vorige week in Almere, plofte bij de eerste paal binnen. Twee minuten voor tijd werd het zelfs nog 3-0; Niek Vossebelt voorkwam in eerste instantie de 3-0 door een bal van de doellijn te halen, maar schoot deze vervolgens erg knullig tegen een speler van MVV aan, waarna de bal binnen hobbelde. Dat was symptomatisch voor het spel van FC Den Bosch vanavond.

Bron: FCDBFans.nl