FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
FCDB Foundation presenteert programma

FCDB Foundation presenteert programma

6 september 2017 om 21:14

Om de maatschappelijke activiteiten van FC Den Bosch op duurzame wijze te kunnen verankeren in het hart van de samenleving is vanuit de schoot van de club een zelfstandige stichting opgericht.

Met deze FC Den Bosch Foundation wil de club haar maatschappelijke betrokkenheid in de regio zichtbaar maken en vergroten en een structurele bijdrage leveren aan diverse maatschappelijke uitdagingen binnen haar verzorgingsgebied. De pijlers gezondheid, talentontwikkeling, leefbaarheid en participatie staan binnen de FC Den Bosch Foundation centraal.

Vanmiddag presenteerde foundation-voorzitter Roger Schouwenaar, oud-speler van de Bossche club en momenteel actief als beleidsadviseur Sport bij de provincie Noord-Brabant, aan de pers het jaarprogramma 2017-2018. Schouwenaar deed dit samen met coördinator Glenn Schapendonk in het bijzijn van collega-bestuursleden Reinoud van Uffelen en Martijn de Kort. Schouwenaar: “We zijn er ontzettend trots op dat we na al het harde werk achter de schermen vandaag met de speerpunten van ons jaarprogramma op positieve wijze naar buiten hebben kunnen treden. We gaan voor een ‘wij-gevoel’ in het Bossche en willen vanuit een positieve beeldvorming in alle lagen van de samenleving ontmoetingen tot stand brengen, met voetbal als verbindend middel. Dit doen we zowel in de stad en de wijken, als in Stadion De Vliert. We kijken er naar uit om hierbij te kunnen optrekken met vele enthousiaste partners en doen dan ook graag een beroep op de betrokkenheid van het Bossche bedrijfsleven om de foundation te ondersteunen.”

Coördinator Glenn Schapendonk kijkt er naar uit om de komende periode actief met de FC Den Bosch Foundation aan de slag te gaan: “Eind september gaan we in samenwerking met ’S-PORT van start met de vijfde editie van de FC Den Bosch Schoolcup. Bij dit bijzondere initiatief stimuleren we leerlingen van zes middelbare scholen om actief te bewegen, bieden we hen de kans om voorafgaand aan thuiswedstrijden van FC Den Bosch te voetballen in het stadion en verzorgen we diverse informatiesessies op de scholen over maatschappelijke thema’s.”

Schapendonk vervolgt: “In samenwerking met Powerup073 gaat de foundation daarnaast gedurende het seizoen aan de slag met jongeren uit de Bossche wijken via het project ‘Doelbewust’. Doelbewust is een initiatief waarbij voetbal wordt gebruikt om positief gedrag bij risicojongeren te bewerkstelligen om zo een bijdrage te leveren aan de leefbaarheid in de wijk. Ook is het doel om normen en waarden, sport en beweging onder jongeren te promoten en hun achterstand op het gebied van gezondheid en welzijn te verminderen. Buiten deze jaarprojecten zijn we ook bij alle thuiswedstrijden van FC Den Bosch actief op het voorplein aanwezig. Zo ook vrijdag tegen NEC. Verder trekken we periodiek letterlijk met een bal onder de arm de wijken in om buurtbewoners op sportieve wijze met elkaar in contact te brengen. Ik ben er trots op dat ik als coördinator invulling mag gaan geven aan deze waardevolle activiteiten en kijk er naar uit om met het bestuur, de club en alle betrokken partners aan de slag te gaan!”

Bron: Persbericht