FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
FC Den Bosch boekt klinkende zege

FC Den Bosch boekt klinkende zege

8 september 2017 om 23:19

FC Den Bosch heeft in eigen huis een verrassende, maar verdiende zege geboekt op titelkandidaat NEC. Na 90 minuten stond een eclatante 3-0 eindstand op de scoreborden.

FC Den Bosch trad weer aan in de traditionele 4-3-3 opstelling. Bart Biemans verloor zijn basisplaats aan Oussama Bouyghlafen, die als linksbuiten aantrad. Vanaf de eerste minuut ontspon zich een open en boeiende wedstrijd, waarin beide ploegen de aanval zochten. De eerste kansen waren voor FC Den Bosch: Sven Blummel was met een schot gered door de doelman en een schot naast dichtbij de openingstreffer. Na een kwartier stak NEC ook de neus aan het venster; Heemskerk redde een schot ten koste van een corner. Dennis Kaars zette FC Den Bosch even later op voorsprong: hij veroverde de bal van de doelman en stiftte vervolgens enig mooi raak.

FC Den Bosch drukte door en in eerste instantie werd een Bossche aanval nog onschadelijk gemaakt door de doelman na een schot van Niek Vossebelt, maar diezelfde Vossebelt kopte even later alsnog raak na een prima actie van Bouyaghlafen. Die 2-0 was het teken voor NEC om flink aan te zetten. Kees Heemskerk bleek echter tot drie keer toe een sta-in-de-weg en NEC verprutste zelf ook nog een paar aardige kansen.

Zo kansrijk als het duel was voor de rust, zo weinig kansen vielen er te noteren na de rust. FC Den Bosch hield eenvoudig stand en pas tegen een kwartier voor tijd viel de eerste echte mogelijkheid te noteren voor de bezoekers: Sven Braken schoot van dichtbij naast. FC Den Bosch was op dat moment al omgeschakeld naar een 5-3-2 opstelling, met Bart Biemans als slot op de deur. NEC had over de arbitrale beslissingen vanavond niet te klagen, want even voor de kans van Braken was Dijkstra ontsnapt aan rood na een harde tackle van achteren, waarbij geen bal in de buurt was.

De Bossche avond werd nog mooier: na een combinatie over de rechterkant kwam de bal bij Muhammed Mert, die de bal met veel gevoel in de kruising schoot. De arbitrage drukte nogmaals een stempel op het duel, door een onduidelijke strafschop toe te kennen aan NEC in de slotminuut. Kees Heemskerk bekroonde zijn sterke wedstrijd echter door de bal uit de hoek te duiken en het Bossche feest compleet te maken.

Bron: FCDBFans.nl