FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Onnodige nederlaag Den Bosch in Velsen

Onnodige nederlaag Den Bosch in Velsen

15 september 2017 om 23:10

In een stereotiep Engels duel in Velsen is FC Den Bosch tegen een onnodige 3-2 nederlaag aangelopen. De wedstrijd ging alle kanten op, maar een remise was zeker verdiend geweest.

Wil Boessen had in zijn basiself één wijziging doorgevoerd. Jeremy Fernandes stond in de basis ten koste van Mats Deijl. FC Den Bosch had echter een valse start; Melvin Platje kwam door over de Bossche rechterflank en gaf een voorzet, die door Rodrigues bij de tweede paal eenvoudig kon worden binnen getikt. De Bosschenaren toonden echter meteen veerkracht: Oussama Bouyaghlafen maakte een goede actie op de linkerflank en gaf voor op Sven Blummel, die de 1-1 op de borden bracht. Even later had Niek Vossebelt de bezoekers zelfs op voorsprong kunnen brengen, maar de bal hobbelde tergend langzaam naast.

Daarna ontspon zich een duel dat veel weg had van een wedstrijd in de Engelse lagere divisies. Telstar, dat de beschikking had over een sterke, lange spits en twee vlugge buitenspelers, maakte het leven van de FC Den Bosch-defensie het leven zuur met fysiek en direct voetbal. Sam Kersten bleef uitstekend overeind, maar de Bossche backs hadden moeite met hun snelle tegenstanders. Ondanks dat had FC Den Bosch het betere van het spel en kreeg Dennis Kaars een goede kans op 1-2, maar die werd gemist. Plotseling was het aan de andere kant raak. De lange Telstar-spits nam de bal al dan niet met de hand mee en scoorde, na weifelend optreden van meerdere Bossche verdedigers.

Van die 2-1 kreeg FC Den Bosch een tikje en Telstar nam het spel weer in handen. Kees Heemskerk moest meerdere malen handelend optreden en Jordy van der Winden gleed een bal van de lijn. Na de rust was het spelbeeld compleet omgekeerd: FC Den Bosch domineerde en zette de tegenstander met de rug tegen de muur. Een aantal schoten werden geblokt en gered door de doelman, maar de verdiende 2-2 kwam na een uur. Dennis Kaars benutte een voorzet aan de tweede paal, nadat de eerste kans nog door de doelman was gestopt. Telstar.

In het bezoekersvak verheugde men zich al op de 2-3 die eigenlijk niet uit kon blijven, maar op mysterieuze wijze zakte FC Den Bosch na de 2-2 weer weg. Er werden plotsklaps geen kansen gecreëerd, maar defensief was er ook weinig aan de hand. Tot een kwartier voor tijd. Na een snel genomen vrije trap ging Hamdaoui over het been bij Ben Santermans. De arbiter wees naar de stip, de strafschop werd benut. FC Den Bosch probeerde het nog wel, maar de beste kansen waren nog voor Telstar, dat een aantal counters slecht uitspeelde. Tot een punt kwam het daardoor niet.

Bron: FCDBFans.nl