FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
FC Den Bosch bekert rondje verder

FC Den Bosch bekert rondje verder

19 september 2017 om 20:01

FC Den Bosch heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het nationale bekertoernooi. Gemakkelijk ging het allerminst. Op bezoek bij hoofdklasser VV Zwaluwen werd er wel gewonnen, met 2-3.

In de eerste helft was het niveauverschil tussen beide ploegen nauwelijks waarneembaar. Vanuit een gestructureerde organisatie hield Zwaluwen FC Den Bosch redelijk makkelijk van het doel af, en af en toe was het zelf gevaarlijk. De twee beste kansen waren wel voor FC Den Bosch. De Vlaardingse doelman redde een vrije trap van Muhammed Mert en Bart Biemans kopte, eveneens uit eens standaardsituatie, op de paal. De rebound werd van de lijn gehaald.

Na rust gebeurde er veel meer in Vlaardingen. In de 51e minuut was er de voorsprong van FC Den Bosch. Sven Blummel gaf een voorzet op de meegekomen Bart Biemans, die de bal via de keeper raak kopte. Een kleine tien minuten later had Vlaardingen dé kans om de wedstrijd gelijk te trekken, maar die werd om zeep geholpen. Uit de rebound werd Oussama Bouyaghlafen gevloerd; Sven Blummel benutte de strafschop gedecideerd.

Zwaluwen leek een tikje gekregen te hebben van de twee treffers en er kwamen Bossche kansen op meer. Zija Azizov miste alleen voor de keeper, een bal van Luuk Brouwers werd van de lijn gehaald. Sven Blummel leek de wedstrijd een kwartier voor tijd te beslissen; na goed doorzetten schoot hij de bal onder de keeper van Zwaluwen door. Niets bleek echter minder waar. Met een mooie kopbal bracht de thuisploeg de 1-3 op de borden en na een weggegeven strafschop werd het in de laatste minuut zelfs nog 2-3. Een doemscenario werd echter afgewend door het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter.

Bron: FCDBFans.nl