FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Blummel bezorgt Den Bosch driepunter

Blummel bezorgt Den Bosch driepunter

22 september 2017 om 22:00

FC Den Bosch heeft weer aansluiting bij het linkerrijtje van de Jupiler League. De ploeg van Wil Boessen speelde haar derde wedstrijd in zeven dagen en sloot deze winnend af in Eindhoven.

Het duurde even voor het duel in Eindhoven echt op gang kwam. Pas in de 17e minuut kwam het eerste schot tussen de palen. Dat was van de thuisploeg, maar Leijten tikte de bal over. Enkele minuten later bracht Sven Blummel FC Den Bosch op voorsprong. Een voorzet van Niek Vossebelt werd weggekopt, maar Blummel schoot de afvallende bal beheerst in het doel. Even leek Eindhoven klaar voor meer tegentreffers, maar Dennis Kaars' schotpoging werd verijdeld door een verdediger. Tot de rust bleef FC Den Bosch redelijk eenvoudig overeind.

Na rust kwam Eindhoven fel uit de kleedkamers, maar de kansen kwamen eerst voor FC Den Bosch. Jens van Son vond na een 1-2 de doelman op zijn weg, Sven Blummel had de 0-2 op zijn voet, maar schoot nipt naast. Eindhoven ging steeds meer drukken en FC Den Bosch had het lastig, maar echt grote kansen kwamen er lange tijd niet. Tot de 83e minuut. FC Eindhoven kreeg drie dotten van kansen in vijftien seconden, maar geen van de ballen vond het net. Enkele minuten later had Jort van der Sande het Bossche feest nog kunnen completeren, maar zijn schot werd van de lijn gehaald. De drie punten gingen, na een aantal corners van Eindhoven diep in blessuretijd, toch mee naar Den Bosch.

Bron: FCDBFans.nl