FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
FC Den Bosch legt PSV over de knie

FC Den Bosch legt PSV over de knie

29 september 2017 om 22:21

FC Den Bosch heeft in eigen huis korte metten gemaakt met de beloften van PSV. Na negentig minuten stond er liefst een 5-0 eindstand op het scorebord. Niek Vossebelt maakte een hattrick.

In de openingsfase gingen beide teams nog aardig gelijk op en het duurde ook even voor er grote mogelijkheden te noteren vielen. Na een minuut of twintig ontbrandde het duel. Aan beide kanten schoten wat gevaarlijke ballen door en FC Den Bosch leek recht te hebben op twee strafschoppen, maar voor het vloeren van Oussama Bouyaghlafen en een handsbal in het strafschopgebied ging de bal niet op de stip. Jordy van der Winden had intussen het veld moeten verlaten. Twee keer werd hij succesvol behandeld aan een kuitblessure, maar na een gemene overtreding moest hij toch echt het veld verlaten.

Op slag van rust nam FC Den Bosch de leiding. Oussama Bouyaghlafen werd op de rand van het zestienmetergebied gevloerd. Luuk Brouwers schoot de bal op de hand van een Jong PSV-speler en ditmaal ging de bal wel op de stip. Niek Vossebelt bleef rustig en legde de bal in het hoekje. Direct na rust was de Bossche voorsprong verdubbeld: Bouyaghlafen kwam door over de linkerkant, zijn schot werd half gered door de doelman van Jong PSV, maar Dennis Kaars stond op de juiste plek om de 2-0 binnen te tikken. Daarna was de Bossche beer los. Luuk Brouwers werd in het strafschopgebied in zijn gezicht geschopt, Niek Vossebelt schoot voor de tweede maal raak.

De eerste echt gevaarlijke aanval van Jong PSV leverde ook een strafschop op. Bouyaghlafen vloerde zijn tegenstander, maar het was Nick Leijten die de strafschop knap uit de hoek dook. Enkele minuten was het aan de andere kant wel raak: na een actie van wederom Bouyaghlafen kreeg Niek Vossebelt de bal voor zijn voeten en hij haalde verwoestend uit: 4-0. Uitblinker Bouyaghlafen werd daarna gewisseld voor Giorgio Siani, die een droomdebuut in de Jupiler League kende. Met zijn eerste balcontact kopte hij aan de tweede paal een voorzet van Sven Blummel binnen.

Na de 5-0 kwamen er nog wat Bossche kansjes op meer, maar het feest kon eigenlijk al niet meer stuk. In de slotminuut kreeg Jong PSV nog een vrije trap rand zestien, maar die bal ging ruim over het Bossche doel. Daarna kon het Bossche feest beginnen.

Bron: FCDBFans.nl