FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Pas op de plaats voor FC Den Bosch

Pas op de plaats voor FC Den Bosch

8 oktober 2017 om 17:07

FC Den Bosch heeft op bezoek bij RKC een punt gehaald dat zal voelen als een nederlaag. In de allerlaatste minuut werd uit een vrije trap de 1-1 tegen de touwen gewerkt.

FC Den Bosch, gesteund door 325 meegereisde supporters in het uitvak, kende een droomstart in Waalwijk. De eerste hoekschop van de wedstrijd werd door Mats Deijl gepromoveerd tot doelpunt. Daarna kwam FC Den Bosch behoorlijk onder druk van de thuisploeg. Een aantal gevaarlijke situaties liep ternauwernood goed af. Na een halfuur kwam FC Den Bosch iets beter in de wedstrijd en waren er kansjes aan beide kanten, maar tot de rust gebeurde er eigenlijk niet zoveel. Voskamp verprutste namens RKC een reuzekans door in de vijf meter langs de bal te trappen.

Na rust kwamen er aan beide kanten weinig kansen. RKC bleef druk zetten, maar in de counter kreeg Jordy van der Winden een uitgelezen kans om de 0-2 te maken. Hij besloot echter tot een voorzet in plaats van een schot. Aan de andere kant kreeg RKC een schotkans voor open doel, maar de bal belandde op de paal. FC Den Bosch leek de drie punten mee te nemen, maar in de 96e minuut viel toch de gelijkmaker. Uit een vrije trap na een fout van Jeremy Fernandes werd de bal in de scrimmage binnen gewerkt. Daarop vond de doelman van RKC het nog erg nuttig om het bomvolle Bossche uitvak meermaals te provoceren. Opmerkelijk genoeg was er niemand die de keeper van RKC tot de orde riep.

Bron: FCDBFans.nl