FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Den Bosch terug in de top na nipte zege

Den Bosch terug in de top na nipte zege

13 oktober 2017 om 22:14

FC Den Bosch kan in ieder geval twee dagen genieten van een (gedeelde) vijfde plaats in de Jupiler League. De ploeg van Wil Boessen won met 1-0 van Jong FC Utrecht.

De start aan het duel was van beide kanten niet heel verheffend, maar net als vorige week in Waalwijk was de eerste Bossche kans direct raak. Na een dubbele 1-2 kwam de bal met enig fortuin voor de voeten van Sven Blummel, die de bal in het lege doel kon tikken. FC Den Bosch nam het duel in handen en kwam tot wat halve kansen, maar drukte niet echt door. Na een minuut of 20 kantelde het duel en kwam Utrecht tot een paar grote kansen. Heemskerk moest handelend optreden op een kopbal van dichtbij, een aantal schoten ging over en naast.

Na rust bleef Utrecht de bovenliggende partij. Grote kansen leverde dat echter niet op en na een uur kwam het duel weer in balans. Niek Vossebelt kreeg een grote kopkans op 2-0, maar raakte de bal niet lekker. Muhammed Mert was met twee individuele acties gevaarlijk, maar beide schoten eindigden over het doel. Even later kreeg Utrecht een dot van een kans op de gelijkmaker, maar voor open doel werd er gemist door de spits van Utrecht. In de spannende slotfase plofte er nog een voorzet boven op de Bossche lat, maar de thuisploeg wist ditmaal wel de 1-0 winst over de streep te trekken. Daarmee staat FC Den Bosch voorlopig op een gedeelde vijfde plaats in de Jupiler League.

Bron: FCDBFans.nl