FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Remise voor FC Den Bosch in Oss

Remise voor FC Den Bosch in Oss

21 oktober 2017 om 14:39

FC Den Bosch heeft vanavond in een tactisch voetbalgevecht in Oss met 1-1 gelijkgespeeld tegen de plaatselijke FC. Ondanks een groot veldoverwicht lukte het de Bossche ploeg niet om tot echt grote kansen te komen. FC Oss werd met name via de omschakeling gevaarlijk, maar kwam eveneens niet verder dan één treffer.

Het was voor het eerst in drie jaar dat supporters van de uitspelende ploeg de streekderby weer mochten bijwonen. De 150 beschikbaar gestelde kaarten vonden gretig aftrek bij de Bossche supporters (die achteraf een groot compliment kregen) en waren binnen een kwartier uitverkocht. De aanwezige supporters zagen een nagenoeg ongewijzigde opstelling ten opzichte van de thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht. Alleen Jordy van der Winden had zijn plek weer terug op de linksbackpositie na een schorsing.

FC Den Bosch had vanavond veruit het meeste balbezit. FC Oss speelde in haar bekende 5-3-2 opstelling en probeerde met name via de behendige Kamaci en Dogan uit te breken. Dat lukte aardig. De Bossche ploeg omsingelde voor een groot deel van de wedstrijd de Osse defensie, maar kwam nauwelijks tot kansen. Terwijl in de omschakeling Dogan, Van der Venne en Quekel voor rust tot prima kansen wisten te komen. Mats Deijl moest het duel vandaag vroegtijdig verlaten wegens een enkelblessure. Hij werd vervangen door middenvelder Luuk Brouwers.

Een toegekende penalty in de 24e minuut werd onberispelijk binnengeschoten door Niek Vossebelt, nadat Bouyaghlafen naar de grond was getrokken door routinier Niels Fleuren. Lang konden de Bosschenaren niet van de voorsprong genieten, want binnen de minuut was de thuisploeg alweer op gelijke hoogte gekomen. De bal werd in de defensie onvoldoende weggewerkt, belandde voor de voeten van Dogan, die twee man omspeelde en onhoudbaar binnenschoot. Dit bleek tevens de ruststand, omdat voormalig FC Den Bosch-speler Quekel na een slippertje in de Bossche verdediging te lang wachtte met het overhalen van de trekker.

Na rust een ongewijzigd spelbeeld. FC Den Bosch probeerde de Osse defensie te kraken, speelde geduldig, maar ook vaak in een te rustig tempo om het de Ossenaren echt moeilijk te maken. Ook de passing was vaak onzorgvuldig, waardoor het duel rommelige fases kende. FC Oss kwam er tijdens het eerste kwartier van het tweede bedrijf enkele keren gevaarlijk uit. Waar Jens van Son namens FC Den Bosch van afstand schoot (redding Mous), waren het Dogan (vrije trap) en Quekel (schot over) die het namens de ploeg van Klaas Wels probeerden. De grootste kans van FC Oss was voor Niels Fleuren die bij de tweede paal in kansrijke positie voor langs kopte.

Aan Bossche zijde was Jort van der Sande de gelederen komen versterken. De aanvaller kwam zelf tot een schot van buiten de zestien, evenals Blummel en Mert. De schoten misten echter de kracht om de Osse doelman moeilijk te verschalken. De grootste kans aan Bossche zijde was kort voor tijd voor Sven Blummel. Na een prima combinatie met Dennis Kaars door het centrum besloot de Schijndelnaar voor te geven, waar een schot een betere optie leek. En zo eindigde het duel in een 1-1 gelijkspel, waar beide trainers na afloop op basis van het spelbeeld en de kansenverhoudingen mee konden leven.

Bron: FC Den Bosch.nl