FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
Standaardsituaties kosten FC de kop

Standaardsituaties kosten FC de kop

24 oktober 2017 om 21:51

FC Den Bosch is uitgeschakeld in het toernooi om de KNVB beker. In eigen huis verloor de ploeg van Wil Boessen met 0-2 van SC Cambuur. Twee standaardsituaties braken FC Den Bosch op.

Los van de resem aan strafschoppen tegen, waar al veel over gezegd en geschreven is, zal het aantal doelpunten tegen uit standaardsituaties reden zijn tot hoofdbrekens voor Wil Boessen. Eerder dit seizoen lagen vrije trappen of corners al aan de basis van tegentreffers in Maastricht, Waalwijk en Almere en daar kwamen er vanavond twee bij. In een weinig verheffende wedstrijd gaf dat de doorslag voor de bezoekers, die ondanks een vele malen grotere begroting niet veel sterker waren dan FC Den Bosch.

In de eerste helft gebeurde er niet bijzonder veel voor beide doelen. Jordy van der Winden kopte een Cambuur-hoekschop van de lijn en aan de andere kant wilde Jeremy Fernandes met een halve volley de score openen. De bal vloog echter hoog over het doel. FC Den Bosch kwam in de eerste helft wel tot veel hoekschoppen, maar geen van die corners werd omgezet in een grote kans of treffer. Ook na de rust hadden zowel FC Den Bosch als SC Cambuur grote moeite om de weg naar het doel te vinden. Cambuur zette echter wel wat meer aan en uit een aantal corners werd het gevaarlijk, maar de Bossche defensie bleef overeind.

Een kwartier voor tijd viel de openingstreffer dan toch. Na een overtreding van Jordy van der Winden kreeg SC Cambuur een vrije trap bij de zijlijn, die voor het Bossche doel werd geslingerd. Via een Bosch' been ging de bal richting het doel; Heemskerk redde nog wel, maar was kansloos op de rebound. FC Den Bosch moest plots komen en probeerde dat met Jort van der Sande, maar tot kansen kwam het niet. Uit een vrije trap van de andere kant viel de 0-2; een ingestudeerde variant werd door de benen van Heemskerk geschoten. FC Den Bosch probeerde het daarna nog wel, maar de doelman van Cambuur werd niet in verlegenheid gebracht. Daarmee zat het bekeravontuur voor FC Den Bosch er weer op.

Bron: FCDBFans.nl