FC Den Bosch

FCDBFans

Met heel mijn hart
FC Den Bosch speelt gelijk tegen Helmond Sport

FC Den Bosch speelt gelijk tegen Helmond Sport

28 oktober 2017 om 08:13

In de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport pakte FC Den Bosch één punt. Na een vroege voorsprong kwamen de Bosschenaren op achterstand. In de slotfase van het duel werd er echter nog een punt gepakt.

Trainer Wil Boessen had na de competitiewedstrijd tegen FC Oss één wijziging doorgevoerd. De van VVV-Venlo gehuurd Evren Korkmaz verving Mats Deijl achterin. Vorig jaar wist FC Den Bosch deze wedstrijd ook niet te winnen en pakte Helmond Sport zelfs de periodetitel. Dit jaar waren de rollen omgedraaid en had de FC nog een theoretische kans om de periodetitel te winnen. FC Den Bosch ging vliegensvlug van start. Na tien minuten was er de voorsprong na een doelpunt van Dennis Kaars. Hij haalde uit vanaf twintig meter. Lang kon er echter niet genoten worden van de voorsprong. Arne Naudts maakte binnen tien minuten weer gelijk.

Hierna veranderde het spelbeeld enigszins. FC Den Bosch wachtte af en Helmond werd steeds sterker. In de tweede helft begon Helmond Sport sterker. Na een kwartier gaf scheidsrechter Van Herk de uitspelende ploeg een strafschop. Deze werd echter gepakt door de sterk keepende Kees Heemskerk. Deze waarschuwing was voor FC Den Bosch echter geen aanleiding om beter te gaan spelen. Helmond Sport bleef aandringen en in minuut 65 was daar de 1-2. Kansen kreeg FC Den Bosch daarna nog voldoende, maar Sven Blummel en Giorgio Siani waren niet scherp genoeg. Tot FC Den Bosch een kwartier voor tijd een corner kreeg. De bal werd bij de tweede paal voorgegooid en met een omhaal maakt Bart Biemans de gelijkmaker. In de slotfase ging Den Bosch op zoek naar de winnende treffer, maar Helmond Sport bleef overeind,

Door het gelijke spel is FC Den Bosch gezakt naar de negende plek. Volgende week vrijdag wacht de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht.

Bron: FCDBfans.nl